Ads Top

Eerste glasvezelcentrale in Herpen

Op woensdag 9 december is in Herpen de eerste glasvezelcentrale in het buitengebied geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd.

Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in het eerste deel van het buitengebied van de gemeente Oss.

Binnen circa zes maanden is het buitengebied rondom Herpen, van circa 1800 adressen, aangesloten op het netwerk en kan iedereen met een abonnement gebruik maken van het nieuwe glasvezelnetwerk.
 
Herpen is het eerste buitengebied in de gemeente Oss waar een PoP wordt geplaatst, maar daarna zullen ook de andere buitengebieden, van Het Wild tot aan de Keent volgen.

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in gemeente Oss. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Herpen. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/oss.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.