Ads Top

Pricewise: vast bellen op terugtocht

Het aantal internet abonnementen met vaste telefonie neemt in rap tempo af. In het eerste kwartaal van 2017 sloot nog 52 procent van de consumenten via Pricewise een abonnement inclusief vaste telefonie af, in het eerste kwartaal van 2018 was dat nog maar 33 procent. Ook kiezen steeds meer consumenten voor een ‘internet only’-abonnement. Het aandeel van ‘internet only’-abonnementen is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen naar 20 procent, ten opzichte van 15 procent in het eerste kwartaal van 2017.

Als gevolg hiervan is ook het aandeel alles-in-1-abonnementen met 36 procent afgenomen. Per saldo is het aantal abonnementen inclusief vaste telefonie met 36 procent afgenomen.

Pricewise constateert ook dat gemiddelde snelheid van verkochte abonnementen snel toeneemt. Was de gemiddelde snelheid in het eerste kwartaal van 2017 62 Mb/s van alle verkochte abonnementen via Pricewise, in het eerste kwartaal van 2018 kwam deze uit op 95 Mb/s. Dit is een snelheidstoename van circa 50 procent. Ondanks de aangekondigde prijsstijging van de meeste abonnementen per 1 juli, gaat de prijs per Mb/s omlaag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.