Ads Top

KPN introducee​rt als eerste 4G in Nederland

Vanaf 4 februari zijn abonnementen met 4G-toestellen beschikbaar bij KPN en Hi. Vanaf die datum is het 4G-netwerk al actief in Amsterdam en het noorden van de Randstad. Hiermee is KPN de eerste aanbieder van 4G op de Nederlandse markt. KPN kiest voor de consumentenmarkt voor een ongewijzigde prijs van de bestaande 2500MB internetbundel bij een 4G-toestel. Verder worden ook grotere databundels aangeboden. Ook de bestaande zakelijke smartphone-abonnementen worden uitgebreid met nieuwe 4G-varianten. KPN verwacht hiermee dat de Nederlandse mobiele internetgebruiker gaat kiezen voor 4G-abonnementen en -toestellen met het voordeel van tot 10x sneller mobiel internet dan nu het geval is.
KPN is overtuigd van het belang van 4G voor zijn klanten, voor KPN en voor Nederland. John van Vianen, directeur Zakelijke Markt: “Wij willen investeren in een top-infrastructuur omdat we hiermee Nederland vooruithelpen. Want Nederland is internationaal concurrerend in productiviteit en innovatie, aantrekkelijk als vestigingslocatie voor bedrijven en heeft een bevolking die gewend is met de nieuwste technologie te werken. Daarom willen wij 4G snel op de Nederlandse markt brengen: een week na de veiling zijn de benodigde frequenties al in gebruik genomen om te testen en we introduceren onze diensten binnen twee maanden nadat duidelijk werd welke uitkomst de veiling bracht.”
Vanaf 4 februari wordt 4G uitgerold in Nederland. 4G is als eerste beschikbaar in Amsterdam en het noorden van de Randstad: Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam. De rest van Nederland volgt snel. Binnen een jaar zal het merendeel van de Nederlanders kunnen beschikken over 4G. In de zomer van 2014 is 4G landelijk beschikbaar.
Voor alle consumenten zal 4G beschikbaar komen op smartphones, laptops en tablets.  Door 4G als een vanzelfsprekend onderdeel van de huidige bundels aan te bieden, verwacht KPN dat klanten voor deze 4G-bundels gaan kiezen. KPN zal vanaf 4 februari uiteraard ook een grotere databundel aanbieden. De huidige Internetbundel van 2500MB kost 25,- euro per maand. Dit bedrag blijft ongewijzigd met de toevoeging van 4G. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor een nieuwe, extra grote 4G-Internetbundel van 5000MB voor 35,- euro per maand. Klanten worden gedurende de maand op de hoogte gehouden van hun dataverbruik. Het is voor de 4G-abonnementen van KPN mogelijk om de databundel gratis naar boven en naar beneden bij te stellen.
Voor alle zakelijke klanten van KPN komt 4G eveneens beschikbaar op smartphones, laptops en tablets. De bestaande zakelijke smartphone abonnementen BedrijfsBundel, BedrijfsFlexibel en BedrijfsOnbeperkt worden uitgebreid met nieuwe 4G varianten vanaf 1.000 MB. De prijzen van de nieuwe 4G smartphone abonnementen zijn gelijk aan de huidige 3G-varianten. Naast de smartphone abonnementen worden ook de laptop/tablet abonnementen uitgebreid met nieuwe 4G varianten vanaf 3.000 MB.  Zakelijke klanten zijn vrij om op elk gewenst moment over te stappen op één van deze abonnementen en kunnen ook gedurende hun contract de overstap maken naar 4G.
Het jongerenmerk Hi voegt per 4 februari een nieuw abonnement toe aan haar palet van diensten, namelijk het Hi XL 4G Abonnement. Dit wordt aangeboden voor 32,50 euro per maand en het XL 4G Abonnement biedt de Hi beller 4GB in combinatie met de hoge 4G snelheid.
KPN start met de 4G-smartphones Nokia Lumia 920 en Lumia 820, Samsung SIII 4G, Huawei Ascend P1, en de tablet Galaxy Note 10.1 4G van Samsung, de Huawei dongel voor de laptop en een mobiele 4G Wi-Fi HotSpot van Huawei.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.