Ads Top

Kabelaar Texel komt met pakket voor recreatiebranche

Kabeltex, de kabelaar op het eiland Texel, is bezig haar netwerk volledig te voorzien van glasvezel. Via dit glasvezelnet zal straks ook analoge en digitale televisie worden doorgegeven waarbij er rekening is gehouden met het toerisme op het eiland. Kabeltex heeft gekozen voor het realiseren van Ethernet to the Home (EttH) aansluitingen. Vanuit de eindversterkerkast kunnen hiermee over de bestaande coaxkabel, snelheden tot 100 Mb/s symmetrisch worden gehaald.
Ook het analoge en digitale televisiepakket wordt over het glasvezelnetwerk doorgegeven. Kabeltex heeft hierbij een unieke oplossing omdat het twee afzonderlijke TV-pakketten doorgeeft. Een hiervan is bedoeld voor de consumenten en een tweede is specifiek samengesteld voor de recreatiebranche. Om dit signaal te kunnen verdelen is gekozen voor zogenaamde optische splitters  Het omsteken van de glasvezelaansluiting van de ene splitter naar de ander bepaalt welk TV-pakket wordt doorgegeven.
Na een succesvol project op Vakantiepark "De Krim", waarbij 500 bungalows zijn aangesloten op glasvezel, is Kabeltex naar eigen zeggen klaar voor de verdere uitrol binnen haar verzorgingsgebied.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.