Ads Top

MijnKPN omgeving KPN.com voor beperkte groep tijdelijk offline

Voor een beperkte groep gebruikers van de selfservice omgeving MijnKPN op de KPN website (187 duizend van de 5 miljoen geregistreerd gebruikers van deze dienst), is deze selfservice omgeving tijdelijk dichtgezet. Dit betekent dat deze groep klanten tijdelijk, naar verwachting tot eind volgende week, niet kan inloggen op MijnKPN. Voor overige MijnKPN gebruikers blijft de omgeving gewoon beschikbaar.
Aanleiding voor deze maatregelen is de melding deze week van een klant die na het inloggen op via de MijnKPN smartphone app, in plaats van zijn eigen gegevens, de oude gegevens van een andere klant te zien kreeg. Na deze melding heeft KPN een grondig onderzoek gestart en heeft KPN de app uit voorzorg tijdelijk offline gehaald . KPN heeft zoals te doen gebruikelijk melding hiervan gemaakt aan OPTA.
Uit het onderzoek is gebleken dat een zeer beperkt aantal klanten (een kleine vijftig) een soortgelijke melding heeft gedaan in de afgelopen maanden, nadat zij via de KPN website op de MijnKPN omgeving hadden ingelogd. Het betrof inzicht in naw-gegevens, informatie over de producten en diensten en factuurgegevens. Toegang tot e-mail en/of wachtwoorden was niet in het geding. Er is geen aanleiding om te veronderstellen dat er misbruik is gemaakt van de gegevens.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.