Ads Top

Glasvezelnetwerk in heel Helmond

Het Helmondse bedrijf e-Quest wil, onder de noemer 'Breedband Helmond', de hele stad van glasvezel gaan voorzien. Hiervoor trekt het bedrijf twee jaar uit. Het college en de gemeenteraad van Helmond zijn bijzonder blij met de plannen van dit bedrijf.
Op 17 oktober is de zogenaamde vraagbundeling in Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis gestart. Patrique Dankers, directeur Breedband Helmond, verduidelijkt: Voordat we daadwerkelijk gaan graven en aansluitingen gaan maken, moeten we eerst zeker weten dat we voldoende klanten zullen hebben. We starten dus door huis-aan-huis te vragen of men klant van ons wil worden. Daarna komt wijk voor wijk de rest van de stad aan de beurt. Het voordeel van ons bedrijf is dat we al een glasvezel ring voor de zakelijke markt in de stad hebben liggen.'
In het coalitieprogramma Samen Daadkrachtig stond het al. Dit college wil heel Helmond graag voorzien van een glasvezelnetwerk voor breedband. Wethouder Van den Heuvel: Samen met Breedband Helmond gaan we nu op weg om deze belofte waar te maken. Wij hebben vertrouwen in dit Helmondse bedrijf omdat ze alle Helmondse bedrijventerreinen al van glasvezel hebben voorzien. Wij vinden het belangrijk om het bedrijfsleven en de inwoners van Helmond een glasvezelomgeving te bieden. Wij zien glasvezel namelijk als een motor voor nieuwe ontwikkelingen in onze stad en de regio. En wij denken dat het vooral ruimte gaat bieden aan nieuwe ontwikkelingen die wonen, werken en leven in Helmond nog prettiger gaat maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.