Ads Top

Aanleg glasvezelnetwerk Oudenbosch

De gemeente Halderberge en CIF hebben samen het initiatief genomen om de komende maanden een glasvezelnetwerk in de kern Oudenbosch aan te leggen. Dit communicatienetwerk kan de huishoudens toegang geven tot zeer snel internet. Dit glasvezelnetwerk heeft enorm veel mogelijkheden op het gebied van digitaal dataverkeer en digitale diensten. Of het nu gaat om televisie, internet of bellen, het kan allemaal en ook nog met de beste kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan HDTV, of ontwikkelingen als 3DTV en internet via de televisie.
Het glasvezelnetwerk wordt voorlopig alleen in de bebouwde kom van Oudenbosch aangelegd en niet in de andere kernen van de gemeente Halderberge omdat deze vanuit het verleden met andere providers en kabelmaatschappijen werken. Oudenbosch had in het verleden een eigen netwerk (OKEM) wat inmiddels is overgenomen door CIF.
Het grootste gedeelte van dit communicatienetwerk wordt ondergronds aangelegd. Voor de verdeling van het glasvezel netwerk zijn op 2 locaties bovengrondse verdeelhuisjes nodig. Deze huisjes, ook wel wijkpunten genoemd, zijn ongeveer 3 bij 5 meter groot en hebben een hoogte van 2,5 meter boven het maaiveld. In overleg met de gemeente zijn de locaties bepaald, rekening houdend met de ruimtelijke planning (bebouwd en onbebouwde bestemmingen). Hierbij is een centrale ligging in de aan te sluiten wijk van belang om zo de woningen een betrouwbaar signaal te kunnen garanderen.
De wijkpunten worden geplaatst op de kruising Pagnevaartweg - Prof. Mulderslaan, verharde gedeelte naast huisnr. 105 en ter hoogte van de kruising West-Vaardeke - Duiventoren, naast de parkeerplaatsen aan het eind van het doodlopend parkeerstraatje.
De werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk worden vanaf 5 september begonnen. Bewoners worden door het CIF en aannemersbedrijf A.Hak vooraf tijdig op de hoogte gebracht van wanneer de werkzaamheden in hun straat plaatsvinden. CIF streeft ernaar om de hinder tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.