Ads Top

Draka OM4 multimode glasvezelkabel overtreft verwachtingen

Draka Communications maakt bekend dat VI Systems GmbH (VIS), een leverancier van optische signaalgenerators en -componenten, onlangs een demonstratie heeft gegeven van een glasvezelverbinding waarin een seriële transmissie van 12,5 Gbit/s over een afstand van 1 km werd getest. Hiervoor maakte VI Systems gebruik van Draka’s hoogst gekwalificeerde multimode-kabel, de MaxCap-OM4 (50/125 µm). De tests werden uitgevoerd aan de Technische Universiteit van Berlijn, die de meettechnische installatie en de wetenschappelijke ondersteuning verzorgde.
VI Systems, gespecialiseerd in opto-elektronische componenten voor glasvezelinterconnectie over korte afstanden, ontwikkelde de V30-850C1SM hoogfrequente VCSEL (een vertical cavity surface emitting laser) die in de tests voor datacommunicatie werd gebruikt. Het apparaat levert maximaal 2 mW optische output bij een energieverbruik van ongeveer 7 mW. De bedrijfsspanning is minder dan 3V. Omgerekend in energie per bit komt dit neer op 100 fJ/bit. Een femto-Joule is 10-15 Joule (vroeger ook wel Watt-seconde of Newtonmeter genoemd).
Single-mode VCSEL’s vergroten het signaalbereik in multimode-glasvezels doordat (het effect van) chromatische dispersie bij een golflengte van 850 nm uitgesloten is. Dit is natuurlijk vooral interessant bij de uiterst intensieve bitstromen, die in datatransmissietoepassingen van de volgende generatie vereist zijn. Er zijn nu al snelheden van 35 GBit/s bereikt met zeer snelle fotodetectors en transimpedantieversterkers (stroom-spanningomzetters) van VI Systems. De V30-850C1SM-chip is verkrijgbaar in een 250 x 250 µm (single) chip-uitvoering of als chip array. De chip is bestemd voor het ontwerpen van (eigen) optische dataverbindingen met 40Gbit/s en 100 Gbit/s, en voor standaards als Fiber Channel (bij 14 Gbit/s en 28 Gbit/s), Infiniband FDR (14 Gbit/s) en EDR (26 Gbit/s).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.