Ads Top

Snelle internetgebruikers aanzienlijk langer online

De gemiddelde sessieduur van internet-gebruikers in Nederland bedraagt ongeveer 3,5 uur (207 minuten).  Dit is de periode dat de computer aan staat, en betekent niet noodzakelijkerwijs dat iemand dan ook continue achter het scherm zit. Dat zegt iPingTest. Het gemiddelde aantal sessies per gebruiker bedraagt 2,7 per dag. Het blijkt dat de snelheid van de verbinding geen invloed heeft op het aantal sessies per dag wat een gebruiker opstart, maar wel op hoe lang deze sessies duren: in het algemeen geldt hoe sneller de verbinding, des te meer tijd wordt online besteedt per sessie.
Logisch is om te veronderstellen, dat de zogenaamde 'heavy users' zullen neigen naar de snelst beschikbare verbindingen. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat de heavy users niet uit één coherente groep bestaan die altijd de snelste verbinding aanschaffen,  maar dat er wel degelijk een rationele afweging tussen prijs en prestatie wordt gemaakt afhankelijk van het gebruik dat iemand maakt van zijn verbinding.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor het plaatsen. Meer over dit onderzoek vindt je op onze blog : http://ipingtest.wordpress.com/2010/06/14/fast-internetusers-are-notable-longer-online/

    Zelf je verbinding meten met Nuria kan op www.nuria.nl of via de iPingTest site.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.