Pagina's

donderdag 30 mei 2024

Delta Fiber wil deel glasvezelaansluitingen verkopen aan Glaspoort

Delta Fiber wil een kleine 200.000 glasvezelaansluitingen verkopen aan Glaspoort, een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Het gaat met name om verbindingen in 'dunbevolkte gebieden verspreid over meerdere regio's'.

Voor deze transactie hebben beide bedrijven bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een toestemmingsverzoek ingediend.

In afwachting van goedkeuring door de ACM maken DELTA Fiber en Glaspoort voorlopig geen verdere details bekend.

Delta Fiber heeft op dit moment 1,6 miljoen glasvezelaansluitingen, inclusief de 200.000 die het wil verkopen.

woensdag 29 mei 2024

BASE lanceert zich op de markt voor vast internet en televisie in heel België

Vanaf 3 juni 2024 zal BASE naast haar mobiele diensten ook in heel België vast internet en televisiediensten aanbieden. Het nieuwe aanbod is volgens het bedrijf competitief geprijsd en richt zich op consumenten die hun diensten zelf willen kiezen en alleen willen betalen voor wat ze echt nodig hebben, zonder compromissen op het vlak van de kwaliteit.

Tot nu toe richtte BASE op haar mobiele aanbod, maar net nu het haar 25ste verjaardag viert, zet het een nieuwe stap in haar geschiedenis. Vanaf 3 juni zal BASE haar bestaande mobiele aanbod (BASE mobile) aanvullen met vast internet (BASE internet) en televisie (BASE TV). ​  

Voor BASE internet kunnen klanten kiezen tussen een beperkt of een onbeperkt aanbod. Met beperkt internet krijgen BASE-klanten die matig surfen 300 GB data per maand, met een downloadsnelheid van 50 Mbps en een uploadsnelheid van 5 Mbps. Dat volstaat al voor de behoeften van een groot aantal mensen. Met het onbeperkte aanbod, voor klanten met grotere behoeften, inclusief gezinnen, is er geen volumebeperking en stijgt de snelheid naar 200 Mbps (download) en 20 Mbps (upload).

Voor televisie biedt BASE TV de mogelijkheid om programma's te bekijken via de BASE TV-box of via de BASE TV-app. Wie geen box nodig heeft, kan ook kiezen voor alleen de BASE TV-app, die op dezelfde manier wordt gebruikt als alle klassieke streaming-apps (smartphone, tablet, tv-scherm via Chromecast, Apple TV, smart TV, enz.).

Wat de programma's betreft, kiest BASE TV voor de essentie en biedt het de populairste zenders aan: 28 Franstalige en 28 Nederlandstalige zenders. De klanten kiezen de gewenste taalversie, maar er is ook een optie om de twee te combineren. BASE TV biedt ook opnemen (tot 200 uur), replay (36 uur), pauzeren en forward aan.  

De box geeft bovendien met één klik toegang tot de populairste streaming-apps (zoals Netflix, Amazon Prime, Apple TV+, YouTube, Streamz, Disney+, enz.) om films en series naar keuze te bekijken. 


dinsdag 28 mei 2024

Online.nl verhoogt prijzen internet, tv en bellen

Online.nl verhoogt per 1 juli 2024 zijn pakkettarieven met enkele euro's per maand.

Het Maximaal Internet-abonnement met 100Mb/s download en 30Mb/s upload stijgt met meer dan 10 procent, van 43,50 euro naar 48 euro per maand.

Zowel het tarief voor DSL als van glasvezel wordt verhoogd. Ook de prijzen van de TV Standaard- en TV Compleet-pakketten stijgen met enkele euro's per maand.

maandag 27 mei 2024

Vertraging aanleg glasvezel Hogeland

Delta Fiber Netwerk heeft vertraging opgelopen bij het aanleggen van glasvezel in Het Hogeland. De belangrijkste oorzaken zijn het weer en dat het graafwerk meer tijd in beslag neemt dan verwacht.

Enkele jaren geleden konden Hogelandsters zich aanmelden voor een glasvezelverbinding. In januari 2022 werd gestart met de aanleg van de glasvezelverbinding. Maar nu wachten huishoudens nog steeds op een werkende verbinding.

‘Daarnaast hadden we te maken met verminderende capaciteit bij de aannemer en dat graven in de kleigrond meer tijd kost dan was voorzien’, aldus Delta Fiber Netwerk.

Martenshoek krijgt glasvezel van Glaspoort

Winkelcentrum Martenshoek in Hoogezand krijgt een razendsnel glasvezelnetwerk dankzij Glaspoort.

In totaal wordt 12 kilometer gegraven en wordt 100 kilometer aan glasvezel uitgerold om de bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het bedrijfspand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee.


vrijdag 24 mei 2024

Bedrijventerreinen in Breda krijgen glasvezel van Glaspoort

Bedrijventerreinen Achter Emer en Muizenberg krijgen een razendsnel glasvezelnetwerk dankzij Glaspoort.

In totaal wordt ruim 28 kilometer gegraven en wordt meer dan 151 kilometer aan glasvezel uitgerold om de bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting.

De verwachting is dat er in het tweede kwartaal wordt gestart met de aanleg.

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het bedrijfspand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee.

donderdag 23 mei 2024

TV-box Telenet zonder coaxaansluiting naar huidige klanten

Telenet zegt op termijn alle klanten de TV-box IP te geven. Het gaat om een IP-tv-mediabox zonder coaxaansluiting die sinds januari dit jaar aan nieuwe klanten wordt gegeven. Eenzelfde Mediabox wordt verstrekt door Ziggo.

Sinds 16 november werd de TV-box IP uitgerold in Limburg en sinds 30 januari krijgen nieuwe tv-klanten in heel Vlaanderen en Brussel de TV-box IP.

Naast IP-tv heeft de TV-box IP stembediening en 'toegang tot een brede waaier verschillende applicaties', waaronder streamingdiensten.

woensdag 22 mei 2024

Delta verhoogt per 1 juli prijzen kabelabonnementen internet en bellen

Met ingang van 1 juli wijzigt Delta de tarieven van de kabelabonnementen. Reden hiervoor is dat kosten zijn gestegen, zoals onder andere inkoopkosten, organisatiekosten en kosten voor onderhoud en verbeteringen van ons netwerk.  

Ook de inflatie is van invloed op de tariefwijzigingen. Als basis voor de berekening volgt Delta de berekening van de consumentenprijsindex (CPI), die maandelijks door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt vastgesteld.

Voor klanten met een Delta Flexpakket Basis worden de download- en uploadsnelheid overigens wel verhoogd van respectievelijk 150 naar 250Mbit/s en van 15 naar 25Mbit/s. Dit abonnement heet vanaf 1 juli dan ook Flexpakket Basis 250 Mbps.

Het Extra snelheid 250 Mbps-pakket gaat daarnaast Extra snelheid 300 Mbps heten en krijgt download- en uploadsnelheidverhogingen van respectievelijk 250 naar 300Mbit/s en van 15 naar 25Mbit/s.

donderdag 16 mei 2024

Digi Belgium start voor het einde van het jaar

De Belgische provider Digi Belgium begint voor het einde van het jaar met het aanbieden van bellen en mobiel internet. De provider kreeg in 2022 bij de veiling 5G-spectrum in handen en sloot een overeenkomst met Proximus voor roaming.

Digi Belgium is een samenwerkingsverband van Digi Communications, een Roemeense groep die statutair gevestigd is in Amsterdam, en Citymesh van IT-dienstverlener Cegeka.

Welke abonnementen er komen met welke voorwaarden is onbekend. Er zijn momenteel in België drie providers met een eigen netwerk: Proximus, Telenet en Orange Belgium.

woensdag 15 mei 2024

VodafoneZiggo lanceert één app voor Vodafone en Ziggo-klanten

Klanten die een abonnement hebben bij Vodafone, Ziggo of bij beide, kunnen vanaf vandaag alles over hun abonnement(en) vinden in de nieuwe Vodafone & Ziggo app. Op één plek is hier informatie te vinden over producten, facturen en diensten.

Ook alle voordelen van het klantprogramma Priority en diverse entertainmenttips staan in de app.

Klanten die de ‘My Vodafone app’ geïnstalleerd hebben, hoeven niks te doen. Hun app wordt in de komende weken automatisch geüpdatet naar de Vodafone & Ziggo app. Klanten met de ‘Mijn Ziggo app’ kunnen de nieuwe app zelf installeren. De oude ‘Mijn Ziggo app’ is nog tot 27 mei beschikbaar. De nieuwe Vodafone & Ziggo app is te vinden in de App Store en Play Store en gratis te downloaden.

De nieuwe Vodafone & Ziggo app biedt klanten diverse voordelen. Zo is het binnen de Vodafone & Ziggo app mogelijk om 24/7 te chatten met de klantenservice van zowel Vodafone als Ziggo. En als er onverhoopt een storing is, dan komt hier een melding van in de app. Naast deze bestaande functionaliteiten blijft VodafoneZiggo de nieuwe Vodafone & Ziggo app de komende tijd door ontwikkelen en uitbreiden, waardoor klanten nog meer voordeel en gemak kunnen verwachten.

In de app zijn gemakkelijk streamingdiensten te bestellen, extra zenders aan te vragen en maandelijks diensten aan- en uit te zetten. Daarnaast zijn er in de app tips voor films, series en tv-programma’s te vinden, en kunnen klanten vanuit de app doorklikken naar het Priority-aanbod. Hiermee profiteren zij van voorrang en voordeel bij concerten, sportwedstrijden en uitjes en kunnen zij meedoen aan winacties.

dinsdag 14 mei 2024

Klachtenregen Odido houdt aan

Geen internetverbinding, een slecht functionerende klantenservice en een televisieverbinding die het nauwelijks doet. Meer dan maar liefst 1000 klachten kreeg Radar binnen over Odido, geboren uit de fusie tussen Tele2 en T-Mobile.

Een derde van de mensen met een internetaansluiting thuis heeft in de afgelopen 12 maanden problemen gehad met de kwaliteit van deze aansluiting. Odido scoort het slechtst: klanten ervaren de meeste problemen en die worden ook nog eens het minst vaak opgelost.

Odido heeft met 49 procent het hoogste percentage (nog) niet opgeloste klachten, bij de andere providers is dit tussen de 32 procent (Ziggo) en 43 procent (KPN). Van deze groep Odido-klanten zit 80 procent al langer dan een maand met deze problemen. De grootste groep wacht zelfs al langer dan drie maanden op een oplossing.

Tisha van Lammeren, Chief commercial officer en lid van de Raad van Bestuur van Odido, gaf de problemen bij  Radar toe, maar hoopt de problemen op te lossen door het zogenoemde escalatieteam uit te breiden. Dat team komt in actie wanneer klanten vaak de klantenservice bellen.

maandag 13 mei 2024

Nieuwe decoder Odido wordt niet automatisch aangeboden

Odido biedt zijn nieuwe Mediabox niet proactief aan klanten aan. Klanten van Odido die hun decoder willen laten omruilen, moeten zelf contact opnemen met de provider.

De nieuwe Mediabox van Odido is feitelijk een Android TV mediaspeler. Naast het kijken van het lineaire zenderaanbod van Odido biedt het apparaat ook toegang tot duizenden apps van online diensten zoals Netflix, Videoland, Disney+ en Viaplay.

Opvallend is dat Odido zegt dat klanten die hun decoder willen omruilen laat weten hun oude decoder niet hoeven in te leveren. Het gaat hier onder meer om de Kamai 7x decoder van fabrikant Amino.

vrijdag 10 mei 2024

Caiway waarschuwt voor netwerkonderbreking na uitschakelen DNS-servers

Caiway waarschuwt klanten dat het drie DBS-servers gaat uitfaseren. Klanten die daardoor geen internet hebben, moeten handmatig hun DHCP herconfigureren of een andere DNS-server instellen.

Volgens Caiway verandert het de servers 'om de netwerkbeveiliging te versterken en de prestaties te verbeteren'. Ook wil het bedrijf 'toekomstige verstoringen minimaliseren'.

maandag 6 mei 2024

Start werkzaamheden glasvezelnetwerk Edam-Volendam

Deze maand beginnen aannemers Artemis en Direxta met het realiseren van de huisaansluitingen in Edam-Volendam.

Op 22 mei wordt de laatste PoP geplaatst. Een PoP is essentieel voor de werking van een glasvezelnetwerk. Hierin plaatst men apparatuur van de providers, daar wordt de woning op aangesloten.

Men heeft ook een nieuwe gebiedskaart samengesteld waarop men kan zien dat het gebied is onderverdeeld in verschillende PoP-gebieden.

donderdag 2 mei 2024

Aanleg van glasvezel in Amsterdam Centrum-Oost

Vanaf mei 2024 leggen Open Dutch Fiber en KPN tegelijkertijd hun glasvezelnetwerken aan in het oostelijke deel van het Centrum. Doordat beide netwerken gelijktijdig worden aangelegd, hoeven straten slechts 1 keer opengebroken te worden, wat cruciaal is vanwege de historische inrichting en de drukte in dit deel van de stad.

Aannemer Circet zal zowel de ondergrondse werkzaamheden voor de glasvezelkabels als de installatie van 2 gratis huisaansluitingen per woning verzorgen. Bewoners en ondernemers ontvangen via een brief informatie over het tijdschema en de impact van de werkzaamheden op de toegankelijkheid van hun pand.

Dankzij de twee aansluitingen kunnen bewoners en ondernemers zelf kiezen bij welke provider zij internet willen afnemen.

woensdag 1 mei 2024

KPN gaat Optical Network Terminal-glasvezelkastje vervangen

KPN gaat bij een onbekend aantal glasvezelklanten het bestaande Optical Network Terminal-glasvezelkastje vervangen. De nieuwe Nokia-kastjes zijn minder gevoelig voor storingen.

Het gaat om het Nokia XGS-PON ONT-kastje, de XS-010X-Q die KPN sinds vorig jaar al aan monteurs meegeeft voor nieuwe installaties.

Het nieuwe glasvezelkastje gaat langer mee en is minder gevoelig voor een storing.