Ads Top

Kabelinternet klaar voor toekomstige vraag naar up- en downloadsnelheid

De kabelbedrijven kunnen ruimschoots voldoen aan de toekomstige vraag naar download- en uploadsnelheden zoals deze wordt voorspeld door Dialogic en de Technische Universiteit Eindhoven. Met een nieuwe communicatiestandaard, DOCSIS 3.1, kunnen de kabelbedrijven binnen enkele jaren gigabitsnelheden leveren, zowel upload als download.

Op basis van gebruiksgedrag, zal er ook in de toekomst geen noodzaak zijn om hoge symmetrische snelheden te bieden, zo blijkt uit onderzoek van de TU Eindhoven en Dialogic naar internetsnelheden dat vorige week verscheen. De onderzoekers voorspellen een explosieve groei van de gemiddelde vraag van consumenten naar internetsnelheden. In 2020 zal deze vraag op 165 Mbps download en 20 Mbps upload liggen.

De kabelbedrijven maken zich op voor een nieuwe generatie kabeldiensten. Met de DOCSIS 3.1 -specificatie kunnen ze blijven voldoen aan de consumentenvraag naar snelle verbindingen en geavanceerde toepassingen. De specificatie werd eind 2013 gepubliceerd door CableLabs. Fabrikanten plannen de eerste operationele producten al in 2015. DOCSIS 3.1 specificeert snelheden tot 10 Gbps downstream en tot 2 Gbps upstream. Kabel is daarmee prima geschikt voor de up- en downloadsnelheden waar in de toekomst behoefte aan is.

De kabelbedrijven hebben DOCSIS 3.1 nodig om te kunnen blijven voorzien in de toekomstige vraag van zogeheten power users. Deze kleine groep, zo’n 2% van alle gebruikers, genereert bijna de helft van al het uploadverkeer. De power users hebben naar verwachting in 2020 behoefte aan 1 Gbps downloadsnelheid en 315 Mbps uploadsnelheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.