Ads Top

Lancering ‘Alle middelbare scholen op glasvezel en optimaal digitaal’

Tijdens het 1e Digitale Agenda Congres, dat vandaag in het Evoluon gehouden wordt, lanceren Cisco, Imtech ICT, EMC, Eurofiber en ReasonNet het project Alle middelbare scholen op glasvezel en optimaal digitaal”, onder auspiciën van het eSociety Platform. Doel is om het voortgezet onderwijs aan te sluiten op glasvezel, supersnel internet en te voorzien van professioneel WiFi, een dedicated cloudplatform via de stichting Innovatief Onderwijs Nederland (ION) i.o. om daarmee aanbieders van interactieve leermiddelen en content te faciliteren.
Veel Nederlandse middelbare scholen zijn nog verstoken van écht goed internet. Ook is er nog geen optimaal gebruik van e-books en andere digitale leermiddelen. De mogelijkheden zijn veelal bekend, maar de investering is voor individuele scholen aanzienlijk. Bovendien ontbreekt het vaak aan de kennis en tijd om de benodigde digitale infrastructuur te realiseren, te onderhouden en te beheren.
Om alle 1.100 Nederlands middelbare scholen en de ruim 1 miljoen leerlingen en medewerkers te kunnen voorzien van professioneel, supersnel internet (glasvezel en WiFi), met een hoge continuiteit en beschikbaarheid, goede ondersteuning, dedicated toepassingen en content in een cloudplatform, heeft het eSociety Platform de benodigde ketenpartners samengebracht voor een compleet en afgestemd aanbod. Marktleidende partijen die de krachten bundelen in dit project. 
In deze bijzondere samenwerking van providers, netwerkleverancier, cloudaanbieder en applicatieleverancier ontstaat een toegesneden ICT platform, waar scholen op abonnementsbasis (bedrag per leerling) gebruik van kunnen maken. Een open platform bovendien, dat gerealiseerd wordt voor contentaanbieders om digitale diensten te leveren. Gesprekken met onder andere educatieve uitgeverijen zijn gaande.
Het grote voordeel van dit project voor middelbare scholen is dat zij niet zelf hoeven te investeren in een professionele, adequate infrastructuur voor digitale leermiddelen. De investering wordt omgeslagen  naar een bedrag per leerling per maand (afhankelijk van het aantal leerlingen dat in een schooljaar op school zit), dat door de schaalgrootte aantrekkelijk zal zijn.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.