Ads Top

Belgacom schakelt over naar IPv6 voor al haar klanten

Vanaf november voert Belgacom geleidelijk het nieuw internetprotocol IPv6 in bij al haar residentiële klanten en kleine ondernemingen met een internetmodem van het type B-box 3 en een Internet Overal abonnement of een Internet Office & Go (Comfort, Maxi of Intense) abonnement. 
De voorbije weken werd IPv6 al ingevoerd voor 12.000 residentiële klanten en kleine ondernemingen. Voor grote zakelijke klanten maakt Belgacom al sinds begin 2013 gebruik van de nieuwe IP-adressen.
IPv6 (Internet Protocol Version 6) is de nieuwe standaard voor IP-nummering en de opvolger van IPv4.  Het IP-adres is het unieke nummer dat elk toestel op het internet heeft. Door de sterke groei van het aantal toestellen raakt de huidige voorraad van beschikbare IPv4-adressen uitgeput. Om aan deze stijgende vraag te voldoen voert Belgacom IPv6 in. Het voordeel van de nieuwe standaard IPv6 is dat een zo goed als oneindig aantal nummers beschikbaar wordt.
Belgacom voert IPv6 in met het zogenaamde “dual stack” mechanisme. De beide adressen, IPv6 en IPv4, worden samen gebruikt om een geleidelijke overgang van het ene internetprotocol naar de andere mogelijk te maken. Een klant die een verbinding maakt met het internet via een B-box 3-modem, krijgt zowel een IPv4- als een IPv6-adres. De klant hoeft hiervoor zelf niets te doen. De invoering zal voor hem naadloos verlopen en ook voor de applicaties van professionele gebruikers verandert er niets.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.