Ads Top

Glasvezelverbinding onontbeerlijk bij fusie scholen Lek en Linge en de Lingeborgh

Met de fusie van O.R.S. Lek en Linge in Culemborg en scholengemeenschap De Lingeborgh in Geldermalsen per 1 augustus van dit jaar zullen de twee middelbare scholen een gemeenschappelijke IT-infrastructuur delen. Een snelle glasvezelverbinding van Eurofiber maakt dit mogelijk. Daarmee zullen alle centrale onderwijs- en bedrijfstoepassingen die op de hoofdlocatie in Culemborg draaien vanaf het nieuwe schooljaar eveneens beschikbaar zijn in Geldermalsen.
De glasvezelverbinding van Eurofiber is onontbeerlijk voor de integratie van de twee scholen. Jamie de Goei, Hoofd ICT Bedrijfsprocessen van O.R.S. Lek en Linge: “Onze leraren bereiden bijvoorbeeld hun lessen voor op de computer en maken bij het lesgeven gebruik van smartboards en bijbehorende software. Het is alleen daarom al essentieel dat ze vanuit Geldermalsen zonder problemen moeten kunnen inloggen op ons netwerk. Een hoge uptime was dan ook een absolute voorwaarde van onze directie. Eurofiber garandeert een betrouwbaarheid van bijna 100% en biedt bovendien in snelheid, gemak en prijs de betere oplossing.” Bij de keuze liet Lek en Linge zich ook leiden door aanbevelingen van andere scholen die al van Eurofiber-verbindingen gebruikmaken.
O.R.S Lek en Linge koos voor een op glasvezel gebaseerde Ethernetdienst van 10 Gbps. Eurofiber-partner Signet levert aan O.R.S. Lek en Linge de gewenste internet-access voor beiden locaties. De scholengemeenschap heeft voorlopig voldoende aan deze bandbreedte, maar kan die eenvoudig stapsgewijs uitbreiden als dat nodig is. Volgens planning zal de glasvezelverbinding begin juli operationeel zijn, ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar en de officiële fusiedatum.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.