Ads Top

Akkoord over voorwaarden aanleg glasvezel Eersel

Het college van burgemeester en wethouders van Eersel in de afgelopen maanden met aanbieder Reggefiber onderhandeld over de voorwaarden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het uitgangspunt in de onderhandelingen was naast aanleg van glasvezel in de bebouwde kom, ook de aanleg van glasvezel bij
zoveel mogelijk woningen in het buitengebied. Van begin af aan is verglazing van het buitengebied een belangrijke punt geweest in de onderhandelingen.
Volgens de gemeente is glasvezel te beschouwen als ware het een nutsvoorziening. Nu nog kun je zonder maar over een paar jaar ben je "achtergebleven" gebied wanneer je niet beschikt over glasvezel. Aanleg in buitengebieden is duurder dan aanleg in de kernen dus de discussie ging vooral over
geld. De noodzaak voor glasvezel in het buitengebied is echter evident. Het akkoord met Reggefiber kan een doorbraak betekenen in de discussie. Wethouder Steven Kraaijeveld: Ik ben blij met het akkoord, maar wil wel benadrukken dat het nu aan de burger is om ook ja te zeggen tegen glasvezel.
De komende periode benutten we om de plannen verder uit te werken inclusief de financiering daarvan. Daarbij betrekken we ook de gemeenteraad'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.