Pagina's

vrijdag 30 maart 2012

Ermelo krijgt glasvezel

De uitslag is duidelijk: Ermelo heeft gekozen voor glasvezel. Voldoende huishoudens hebben 'ja' gezegd tegen glasvezel. Dankzij de vele aanmeldingen in Ermelo heeft Reggefiber besloten om iedere woning binnen het aansluitgebied te voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting. Binnenkort start Reggefiber dan ook met de aanleg van dit netwerk. De glasvezelwinkel is gevestigd aan de Stationsstraat 44 en is van woensdag tot en met zaterdag geopend.

donderdag 29 maart 2012

EU wil open netwerken

Als het aan de Europese Unie ligt dan moeten alle KPN glasvezelnetwerken voor iedere aanbieder open worden. Dit moet voor zowel de consumenten- als zakelijke markt gelden. Dat heeft de Europese Unie bekend gemaakt. De Nederlandse Neelie Kroes is Eurocommissaris en heeft het totale digitaal vraagstuk in haar Europese portefeuille zitten. De Nederlandse telecomwaakhond OPTA besloot eerder om de toegang tot FttO-netwerken en tot wholesale-breedband niet te regulieren.

woensdag 28 maart 2012

Initiatiefgroep wil ook glasvezel in Buren

Initiatiefgroep BURENopGLAS wil dat er in de gemeente Buren glasvezel aangelegd wordt. In de omliggende gemeenten heeft Reggefiber aangegeven te gaan beginnen na respons van 30 procent van de bewoners. Buren is een witte vlek, vindt woordvoerder Klaas Prosman. "Alleen onze buren hebben glasvezel. We vinden het heel belangrijk voor de toekomst, dus willen we nu mensen mobiliseren."

dinsdag 27 maart 2012

Aansluiten glasvezel in Marehof probleem

Glasvezel is vooralsnog niet beschikbaar voor alle Almeerse huishoudens. Zo kunnen de bewoners van wooncomplex Marehof in het centrum van Stad niet aangesloten worden. Probleem volgens aansluiter Reggefiber is dat het ’bouwkundig niet mogelijk is om de glasvezelkabels door te voeren’. Reggefiber heeft de inwoners vorige week op de hoogte gebracht. Al was het niet helemaal de bedoeling dat zij de brief al ontvingen.

maandag 26 maart 2012

CAIW vernieuwt klantenbeheer

Kabelaanbieder CAIW gaat gebruik maken van het managementplatform van Netadmin Systems. De kabelaar verwacht een sterke toename van het aantal klanten en diensten nu het glasvezel gaat gebruiken op een steeds groter deel van zijn netwerk. Via het platform van Netadmin hoopt CAIW het beheer van klanten, diensten, abonnementen en apparatuur te verbeteren.

dinsdag 20 maart 2012

Na Hardenberg Dedemsvaart

Reggefiber wil na de stad Hardenberg nu ook Dedemsvaart voorzien van glasvezel. Ook hier wordt de voorwaarde gesteld dat ten minste 30 procent van de huishoudens binnen het aansluitgebied in Dedemsvaart een abonnement afsluit bij één van de deelnemende aanbieders van internet, tv en telefonie via glasvezel.

donderdag 15 maart 2012

Dorpen in Geldermalsen en Neerijnen krijgen glasvezel

De intensieve publiciteitscampagne van kabelaar Reggefiber heeft succes gehad: vijf dorpen in Geldermalsen en twee in de gemeente Neerijnen hebben gekozen voor glasvezel. In de kernen Geldermalsen, Tricht, Meteren, Deil, Beesd, Haaften en Waardenburg hebben voldoende huishoudens 'ja' gezegd tegen glasvezel. Daarom worden alle huishoudens binnen het aansluitgebied kosteloos voorzien van een glasvezelaansluiting. Afhankelijk van de voortgang van de afspraken tussen Reggefiber en de gemeente kan bepaald worden wanneer er gestart wordt met het aanleggen van dit razendsnelle en stabiele netwerk. Bewoners worden tijdig op de hoogte gebracht als het zover is.

woensdag 14 maart 2012

Informatieavond glasvezelnetwerk Breukelen

De schop is in de grond gezet en de werkzaamheden zijn gestart om Breukelen aangesloten te krijgen op het glasvezelnetwerk. De actie “Breukelen op Glasvezel” heeft daarmee zijn doel bereikt. Om vragen te beantwoorden over de aanleg wordt er een informatieavond georganiseerd. Inwoners hebben regelmatig vragen, om deze te beantwoorden en informatie te geven aan de inwoners over de aanlegwerkzaamheden organiseert Reggefiber een informatieavond. Ook worden inwoners ingelicht over de diensten die glasvezel biedt.  Iedereen is uitgenodigd op woensdag 21 maart in het theater 4en1 in Breukelen. Het adres is Schepersweg 6a, het start om 19:30 uur.

Definitief glasvezel in vijf gemeenten Betuwe

In vijf Betuwse gemeenten wordt definitief glasvezelkabel aangelegd. Meer dan 30 procent van de huishoudens heeft aangegeven abonnee te willen worden. Het bedrijf Reggefiber heeft de afgelopen maanden een flinke lobby gevoerd, omdat voor een rendabele aanleg minimaal drie op de tien huishoudens mee moeten doen.

dinsdag 13 maart 2012

'Ziggo valt af voor frequentieveiling'

Volgens Telecompaper is het nog maar zeer de vraag of Ziggo nog gaat deelnemen aan de komende frequentieveiling. Uit het prospectus voor de beursgang wijst niets er op dat Ziggo spectrum nodig heeft. Kort gezegd: het kabelbedrijf gaat mobiele diensten aanbieden via Wifi. Het netwerk wordt opgebouwd uit modems bij de klanten en het kabelnetwerk doet dienst als 'backhaul'. Ziggo gaat zijn bestaande diensten ook over mobiel aanbieden. Voor alle mobiele diensten die niet geleverd kunnen worden, omdat de gebruiker zich buiten het bereik van een persoonlijke of publieke WiFi-hotspot bevindt, maakt Ziggo gebruik van het netwerk van derden. Daartoe heeft het een MVNO-deal gesloten met Vodafone.

maandag 12 maart 2012

Ook Heusden in aanmerking voor glas

De kans bestaat dat inwoners van de gemeente Heusden over ruim een jaar gebruik kunnen gaan maken van glasvezel. De gemeente voert gesprekken met Reggefiber. Overigens is het nog niet honderd procent zeker dat Reggefiber in Heusden onderzoek gaat doen.

vrijdag 9 maart 2012

Wijk bij Duurstede en omgeving Bunnik wordt verglaasd

In opdracht van kabelbedrijf Reggefiber begint Koning & Hartman deze maand met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Wijk bij Duurstede en de omliggende kernen Cothen en Langbroek. Het gaat om 15.000 aansluitingen. In Wijk bij Duurstede, oftewel Dorestad, worden in totaal ruim 9000 huishoudens op het glasvezelnetwerk aangesloten door Koning & Hartman. Nu de vorst voorbij is zijn de werkzaamheden vorige week officieel van start gegaan. Het komende half jaar wordt ten behoeve van de aanleg zo’n 100 km straat opengemaakt. Dankzij de ervaring en expertise van Koning & Hartman zal dit nauwelijks overlast voor de bewoners opleveren en kunnen de eerste bewoners van Dorestad al binnen enkele maanden gebruikmaken van een supersnelle glasvezelverbinding.
Ook in Bunnik zal Koning & Hartman starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Naast Bunnik, worden bovendien Odijk en Werkhoven aangesloten. In totaal gaat het hier om zo’n 6000 woningen. De werkzaamheden starten half maart en duren ongeveer 6 maanden.
 

donderdag 8 maart 2012

Reggefiber begint met aanleg glasvezel in Hof van Twente

Reggefiber begint met de aanleg van glasvezel in Goor, Delden, Hengevelde, Bentelo, Diepenheim, Markelo en Stokkum. Volgens het bedrijf zijn er inmiddels voldoende aanmeldingen om met het werk te beginnen. Hoeveel dat is zegt het bedrijf niet. Eerder zei een voorlichter van Reggefiber meer dan 30 procent van de huishouden voor glasvezel moet kiezen.

woensdag 7 maart 2012

Glasvezel niet gewild in Overbetuwe

Betuwenaren lopen niet warm voor internet- en tv-aansluitingen via glasvezel. Zeker in vergelijking met andere regio's kiezen veel inwoners van Overbetuwe en Lingewaard er voor hun bestaande aanbieder trouw te blijven. Glasvezelbedrijf Reggefiber stelde vorige maand een besluit over de aanleg van glasvezel in de twee gemeenten uit, omdat de minimale deelname van dertig procent niet werd gehaald.

dinsdag 6 maart 2012

Geen glasvezel voor Barneveld

Voorthuizen krijgt definitief een glasvezelnetwerk, de plannen voor aanleg van zo’n netwerk in Barneveld staan voorlopig in de ijskast. De gemeente Barneveld doet een dringend beroep op Reggefiber, het bedrijf dat het netwerk aanlegt: 'Verleng de aanmeldtermijn voor Barneveld nog enkele weken.'

maandag 5 maart 2012

Glasvezelwinkel Vijfhuizen officieel geopend

Prosecco, gebak én een grote belangstelling bij de officiële opening van de glasvezelwinkel afgelopen zaterdag. In de winkel kunnen Vijfhuizenaren terecht voor informatie en advies over glasvezel. Reggefiber wil heel Haarlemmermeer 'verglazen'. Wanneer een kern aan de beurt is hangt af van de belangstelling die er voor glasvezel is.

Glashart Media heeft 60.000 IPTV klanten

Dat steeds meer Nederlanders via glasvezel naar televisie kijkt is geen nieuws meer. Naast KPN dat in steeds meer plaatsen Interactieve TV via glasvezel verkoopt is Glashart Media de belangrijkste aanbieder. Glashart Media geeft vrijwel nooit in het openbaar prijs hoeveel abonnees men heeft. Deze week bij de aankondiging van de komst van OUTTV was één van de spaarzame momenten dat men dit wel deed. Glashart Media maakte bekend dat ruim 60.000 Nederlanders zijn aangesloten op het netwerk van Glashart Media, en dus ook de televisie- en radiodiensten van dit bedrijf.

vrijdag 2 maart 2012

Glazenholt maakt zich hard voor glasvezel in Lindenholt

Lindenholt lijkt positief te staan tegenover glasvezel in de wijk. Glazenholt, de initiatiefnemer van een glasvezelcampagne in het Nijmeegse stadsdeel, zegt dit te merken aan de positieve reacties die het krijgt om een glasvezelnetwerk aan te leggen. In de komende weken volgt de beslissing: als er vóór 10 maart minstens 40 procent van de bewoners zich aanmeldt, komt er een glasvezelnetwerk in Lindenholt.

donderdag 1 maart 2012

Sint Michielsgestel krijgt glasvezel

Sint Michielsgestel heeft gekozen voor de toekomst. Voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. Dankzij de vele aanmeldingen in Sint Michielsgestel heeft Reggefiber besloten om iedere woning binnen het aansluitgebied te voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting. Binnenkort start Reggefiber met de aanleg van dit netwerk.



Universiteit Twente krijgt snelste netwerk

De Universiteit Twente biedt vanaf maart internet aan met een snelheid van 1 gigabit per seconde. Deze snelheid geldt voor upload en download. Hiermee is de UT weer koploper op het gebied van internetsnelheid.
Alleen op de Google-campus in Stanford is zo'n snel netwerk uitgerold. Gigabitnetwerken worden vaak al gebruikt om thuis computers te koppelen, maar de Universiteit Twente is de eerste universiteit die zelfstandig de verbinding voor studenten en campusbewoners naar buiten toe op deze snelheid aanbiedt.
Het gigabitnetwerk is aangelegd door ICTS, de IT-afdeling van de universiteit en het Studenten Net Twente, een vereniging van studenten die grote delen van dit netwerk beheert.
Robert Dahmen, voorzitter van Studenten Net Twente, is nauw bij de aanleg betrokken geweest: "De apparatuur van het 100 megabitnetwerk, waarmee we tien jaar geleden de snelste waren in Nederland, was ondertussen aan vervanging toe en we hebben er als SNT op aangedrongen alles gigabit te maken."
Volgens Dahmen is het voornaamste effect van gigabit een nóg soepelere internet-ervaring. "Vroeger moest je drie minuten wachten voor het Youtube-filmpje begon te spelen, nu is het wachten toch altijd nog een paar seconden maar met het gigabit-netwerk begint het filmpje direct te spelen". Grote netwerksites kunnen deze snelheid prima aan. "Niet alleen Youtube, maar wat dacht je van Facebook? Nu kun je nog sneller je foto’s en videos uploaden en je bezig houden met leuke dingen. En ook saaie zaken als Windows updates komen aanzienlijk sneller binnen."
Op de campus ligt een glasvezelringleiding die alle gebouwen en wijken met elkaar verbindt. Van die knooppunten gaan er koperdraden de onderwijsgebouwen en studentenflats in. "Als je pech hebt met een heel lange koperverbinding naar je studentenkamer, dan kan het zijn dat je die gigabit niet haalt, maar in het slechtste geval ben je nog aanzienlijk sneller dan de snelste internetaansluing ergens anders."
Over misbruik is Dahmen duidelijk. "Er zijn strenge regels wat wel en niet is toegestaan op het UT-netwerk. De uploadlimiet van 50 GB per week blijft gehandhaafd en als er klachten binnenkomen over illegale uploads dan worden die door SNT serieus behandeld."