Ads Top

Nucleus ontsluit Antwerps datacenter via glasvezelverbinding Eurofiber

Eurofiber, leverancier van op glasvezel gebaseerde verbindingen, gaat voor Nucleus, een bedrijf gespecialiseerd in professionele hosting, een glasvezelverbinding aanleggen tussen Nucleus’ datacenter in Antwerpen en zijn Brusselse datacenters. Het gaat om een volledig redundante verbinding tussen de verschillende datacenters. Met de verbinding is Nucleus in staat om nog beter in te spelen op de behoeften van zijn klanten aan snelle en betrouwbare hostingoplossingen voor bedrijfskritische toepassingen.
De aanleg van de glasvezelverbinding maakt deel uit van de totale opwaardering van het Antwerpse datacenter van Nucleus. Door het datacenter te koppelen aan het bestaande glasvezelnetwerk tussen de Brusselse datacenters van het bedrijf is de locatie nu bijvoorbeeld ook inzetbaar voor disaster recovery. Nucleus signaleert een toenemende inzet van ’the cloud’ voor bedrijfskritische applicaties en in het verlengde daarvan een groeiende behoefte aan hoogwaardige disaster recovery-oplossingen. Met de herwaardering van het Antwerpse datacenter en de glasvezelverbinding van Eurofiber beschikt Nucleus daarvoor nu over een volwaardige locatie op veilige geografische afstand van Brussel.
Doordat de aansluiting op het Brusselse netwerk redundant is, kan het Antwerpse datacenter ook worden ingezet voor toepassingen die twee actieve datacenters vergen. Bijvoorbeeld synchrone datareplicatie of load balancing.
De keuze voor Eurofiber werd vooral ingegeven door de behoefte aan kwaliteit van Nucleus. “Onze klanten zijn voornamelijk ICT-bedrijven die onze hostingoplossingen opnemen in hun eigen aanbod. Kwaliteit bieden staat voor ons op de eerste plaats. Eurofiber was de enige partij die ons een volledig redundante verbinding met een lage vertraging kon leveren. Bovendien is het bedrijf een gevestigde waarde als het gaat om glasvezelverbindingen. Dat geeft ons de nodige ‘peace of mind’”, aldus Wouter Sergeyssels, managing partner van Nucleus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.