Ads Top

Internetsnelheid en bandbreedte Curaçao sterk verbeterd dankzij CAR-IX en AMS-IX

De Internet verbinding op Curaçao is in 2010 en 2011 sterk verbeterd, mede dankzij de introductie van de Caribbean Internet Exchange (CAR-IX). CAR-IX is gemodelleerd naar de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en in maart 2009 door het Nederlandse Internetknooppunt uitgerold met financiële steun van het Bureau Telecom. In 2012 zet CAR-IX in op lokale peering, verdere groei van het aantal netwerken en verdere verhoging van de Internetsnelheid.
De internetmarkt op Curaçao heeft de laatste jaren grote stappen gezet. Zo is de markt geliberaliseerd, is het aantal concurrerende partijen snel gestegen en zijn de internationale bandbreedtetarieven voor de verbinding met Miami verlaagd. De introductie van CAR-IX heeft eveneens een stevige impuls gegeven aan de Internetmarkt, niet alleen op Curaçao maar in de gehele regio.
AMS-IX is verantwoordelijk voor het ontwerp van het technische exchange-platform van CAR-IX en het technische team van AMS-IX verzorgt het beheer van CAR-IX, in samenwerking met lokale technici. De bestuursopzet van CAR-IX, met een vereniging en een BV, is een exacte kopie van de structuur van AMS-IX.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.