Pagina's

vrijdag 30 december 2011

'Reggefiber met prutsers in de frontlinie'

Niet overal verloopt de aanleg van glasvezel naar wens. In Hoofddorp bijvoorbeeld. 'Een kennis had het al aangegven, gezien zijn ervaringen bij de buurman in Lindholm, dat vooroverleg met de monteur verstandig zou zijn. Op donderdag 29 december om 8 uur werden we door de KPN-monteur en de buurvrouw uit bed gebeld, want er was een probleem bij de aanleg in onze woning in Graan voor Visch en ze wilden weten, of Reggefiber bij ons ook het glasvezelkastje op de verkeerde plaats had geplaatst. Namelijk op een plaats in de garderobe waar geen 220V aanwezig was, waardoor de KPN-monteur niets kon doen.'

donderdag 29 december 2011

Gemiddelde downloadsnelheid nu 16 Mbps

De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland is gestegen naar 16 Mbps waar dat een jaar geleden nog 14,2 Mbps was. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder bijna 13.000 Nederlandse consumenten. De behaalde snelheid bij consumenten is 58 procent van de beloofde snelheid. Dit percentage bleef nagenoeg gelijk door de vergelijkbare stijgingen.

Extra informatieavonden glasvezel Salland

Het bedrijf Reggefiber en enkele glasvezelproviders verzorgen eind januari in Salland nog een aantal informatieavonden voor 'de bewoners die nog twijfelen'.'Reggefiber en de providers zullen alles vertellen over de voordelen van glasvezel en de diensten die geboden worden door de providers, is de belofte voor deze bijeenkomsten.

dinsdag 27 december 2011

Vraagbundeling voor Woensdrecht

Reggefiber start vraagbundeling voor glasvezel in de gemeente Woensdrecht. Ook daar ligt drempel op 30 procent van de huishoudens. De kernen Woensdrecht, Hoogerheide, Putte, Huijbergen en Ossendrecht doen mee met de inventarisatie. Geïnteresseerden hebben tot 29 april om zich in te schrijven.Een glasvezelbedrijf uit Rijssen onderzoekt de haalbaarheid van het glasvezelnetwerk.

donderdag 22 december 2011

VathorstTV via glasvezel beschikbaar

De eerste stappen naar een volwaardige WijkTV zender voor en door bewoners Vathorst (Amersfoort) zijn gezet. Via de website, Vathorst.tv, zijn alle tot nu toe gemaakte videoreportages te zien, alsook via het 'Video on Demand' systeem (VoD) op het tv-menu van het glasvezelnetwerk in Amersfoort. Vanaf de aankomst van Sinterklaas in Vathorst eind november zijn allerlei interessante- en nieuwswaardige gebeurtenissen op video vastgelegd, inmiddels al meer dan dertig.

Raalte moet nog wat meer aan glasvezel trekken

Raalte heeft nog 820 aanmeldingen nodig om te zorgen dat minimaal 30 procent van de huishoudens zich heeft aangemeld. De tussenstand is dinsdagavond bekend gemaakt. In Raalte heeft nu 20 procent van de huishoudens zich aangemeld. Nieuw Heeten, Laag Zuthem en Broekland zitten zelfs al over 40 procent.

woensdag 21 december 2011

Hogere kwaliteit HD nog niet bij KPN

Wie kijkt naar IPTV viaWBA-glasvezelnetwerken krijgt HD in een betere beeldkwaliteit te zien. Alleen bij KPN Interactieve TV is dit niet het geval. En dat is opvallend, want de beheerder van de WBA-glasvezelnetwerkenis is KPN zelf. KPN kijkt wel naar de mogelijkheid om HD-kanalen met meer bandbreedte via alle gebruikte glasvezelnetwerken te gaan aanbieden. Onbekend is nog wanneer dit daadwerkelijk het geval is.

dinsdag 20 december 2011

Digital Gateway onderstreept noodzaak doorpakken met glasvezel

Het Fiber-to-the-Home (FttH) Platform Nederland onderschrijft de conclusie uit het rapport Digital Gateway, dat Nederland niet langer automatisch het Europese leiderschap heeft in hoogwaardige ICT-infrastructuur. Met name ten aanzien van glasvezel pleit het rapport voor het formuleren van een lange termijn visie ten aanzien van glasvezel en LTE-infrastructuren.
Het rapport Van een fysieke naar een intelligente Digital Gateway to Europe is gemaakt door onderzoeksbureau Roland Berger in opdracht van het ministerie van EL&I. Het richt zich op de vraag hoe ICT de internationale concurrentiepositie van Nederland en de topsectoren kan versterken. Ten aanzien van de ICT infrastructuur concluderen de onderzoekers: “Met name in LTE en synchronous bandbreedte, waar fiber vooralsnog de meest voor de hand liggende optie is, blijft Nederland achter.”
De opstellers adviseren de overheid te komen met een ‘stabiele lange termijn visie’ over de uitrol van LTE en glasvezel en te “zorgen dat de regelgeving daarmee in lijn wordt gebracht”. Tevens stellen de onderzoekers voor, dat de overheid onderzoekt hoe deze ontwikkelingen de stakeholders in de telecommarkt beïnvloeden en wat dit betekent voor de regulering van diezelfde markt.
Het FttH Platform benadrukt al geruime tijd, dat de rijksoverheid steviger moet inzetten op de uitrol van glasvezel en meer steun kan bieden aan partijen die actief betrokken zijn bij de uitrol en dienstenontwikkeling van glasvezelnetwerken.
Het FttH Platform nodigt de overheid uit gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen om de financiering van glasvezelnetten en de dienstenontwikkeling daarop te stimuleren.

 

maandag 19 december 2011

Dinsdag duidelijkheid over glasvezel Salland

Zo'n 200 Sallandse huishoudens hebben volgens De Stentor zaterdag in de glasvezelwinkels van Reggefiber een abonnement genomen bij een van de deelnemende providers. Pas in de loop van dinsdag wordt duidelijk of de animo voldoende is. Zaterdag 17 december was de laatste dag waarop inwoners van de kernen van de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte zich konden aanmelden voor aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Weer hogere snelheden via koper

Huawei is het gelukt om over een afstand van maximaal 100 meter een doorvoersnelheid van 1Gbps over een DSL-koperlijn te behalen. Hierdoor zouden telecombedrijven langer koper kunnen blijven gebruiken. Huawei gebruikt voor de hoge doorvoersnelheden van 1Gbps - upload en download bij elkaar opgeteld - over één enkele twisted pair-koperlijn de zogenaamde time division duplexing-techniek, schrijft Tweakers. Bij een afstand van 200 meter zou de firma met zijn experimentele Giga DSL-technologie nog 500Mbps weten te behalen, zo schrijft GigaOM.


vrijdag 16 december 2011

Verhagen wil wet open kabel inslikken

Minister Verhagen wil een deel van de nieuwe Telecomwet over de verplichte wederverkoop van het tv-kabelpakket "niet in werking laten treden", terwijl die wel door de Tweede Kamer in zijn geheel is aangenomen. In juni werd overeengekomen dat kabelaars worden verplicht hun programmapakket tegen groothandelsprijzen te verkopen aan andere partijen, voor zover het analoge televisie betreft. Tele2 en YouCa wilden daarvan gebruik maken. Deze zogenaamde wederverkoopverplichting is echter juridisch zeer complex, constateert minister Verhagen, die destijds het amendement afraadde.

Overbetuwe krijgt vrijwel zeker glasvezel

De gemeente Overbetuwe krijgt vrijwel zeker in de loop van volgend jaar een glasvezelnetwerk. Dat meldt De Gelderlander. Voor het netwerk voor supersnel internet en televisie met hoog oplossend vermogen (HDTV) komen de dorpskernen Elst, Driel, Oosterhout, Heteren, Zetten, Valburg, Herveld-Noord en Andelst in aanmerking.

donderdag 15 december 2011

Bruggen Flevoland door glasvezel op afstand bedienbaar


Vanaf december 2013 worden alle bruggen en sluizen van de provincie Flevoland op afstand bediend. Dit is mogelijk door de aanleg van een provinciebreed glasvezelnetwerk. Het voordeel is dat de bedieningstijden ruimer worden, wat goed is voor de beroeps- en recreatievaart, én de provincie kan haar medewerkers efficiënter inzetten.

dinsdag 13 december 2011

Geen glasvezel in Castricum

Reggefiber gaat niet verder met aanleggen van glasvezelnetwerk in Castricum. Dat liet Reggefiber weten in een mail aan wethouder Bert Meijer (CK&G). De vraag naar glasvezel in Castricum zou zijn teruggelopen. Reggefiber opereerde in Castricum eerder onder de naam Glashart.

maandag 12 december 2011

Sallandse dorpen op glas

Nieuw Heeten en Laag Zuthem waren al verzekerd van de aanleg van glasvezel. Zaterdag zijn bij Reggefiber tijdens een 'grote inschrijfdag' genoeg nieuwe klanten binnengekomen om ook in Mariënheem, Broekland en Wesepe aan glasvezel te beginnen. In die kernen werd de 30 procent gehaald, het minimale aantal aansluitingen in de betreffende kern om glasvezel te gaan aanleggen.

Geruzie over glas in Dieren

De stuurgroep Glasvezel Dieren en kabelbedrijf UPC liggen met elkaar in de clinch over een brief die laatstgenoemde naar haar klanten in Dieren stuurde. Beide partijen verwijten elkaar over en weer dat ze verkeerde technische informatie geven. Dat zorgt voor verwarring bij de inwoners van Dieren, schrijft De Gelderlander. In Dieren is onlangs een burgerinitiatief van de grond gekomen dat probeert het dorp zo snel als mogelijk van glasvezel te voorzien.

vrijdag 9 december 2011

Nederland zakt weg in glasvezel-ranglijst

De uitrol van glasvezel in Nederland gaat in de richting van 1 miljoen aansluitingen, maar internationaal scoort Nederland slecht: een magere negentiende plaats. Het aantal glasvezelaansluitingen is sinds 2006 bijna verachtvoudigd. Eind 2006 telde ons land nog 120.000 aansluitingen; volgend jaar wordt de miljoenste aansluiting gerealiseerd. Het gemiddelde groeitempo ligt nu op 300 duizend aansluitingen per jaar. Met die groei is 12 procent van de huishoudens gedekt, zo blijkt uit de deze week gepubliceerde Glasmonitor van het FttH Platform.

Veel vragen over glasvezel Hof van Twente

Er is grote onduidelijkheid onder de inwoners van Hof van Twente over de komst van glasvezelaansluitingen in de gemeente, zo schrijft TC Tubantia. Cogas en Reggefiber strijden al enige tijd om de gunst van de bewoners in Markelo en Stokkum, maar welke providers er bij horen, levert een hoop vragen op.

woensdag 7 december 2011

KPN biedt 500 Mbps in IJburg

KPN zal een dezer dagen de eerste 500Mbps-glasvezelaansluitingen opleveren. De eerste testen met deze snelle verbinding zullen in het Amsterdamse stadsdeel IJburg worden uitgerold. Ook Nunspeet zal aan de test deelnemen. KPN is hiermee de eerste internetaanbieder die experimenteert met dergelijke supersnelle verbindingen. De snelste verbinding die tot nu toe via glasvezel werd geboden is een 200Mbps-verbinding van Tweak Fiber.

maandag 5 december 2011

Vodafone lonkt naar Italiaans glas

Vodafone is geïnteresseerd in een minderheidsbelang in Metroweb, een Italiaanse uitbater van een stedelijk glasvezelnetwerk. Vodafone overweegt een belang van maximaal tien procent te nemen in het Italiaanse Metroweb. Concurrent Swisscom heeft al eerder aangekondigd dat het 11 procent van de Metroweb-aandelen wil verwerven. De glasvezelexploitant is eigendom van twee Italiaanse investeringsmaatschappijen.

Nieuw Heeten maakt kans op glasvezel

In alle dorpen in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe hebben de afgelopen week zich flink meer mensen aangemeld voor glasvezel. Toch is alleen Nieuw Heeten tot op heden nog de enige kern die de kritieke grens van dertig procent heeft gehaald. Als in een kern dertig procent of meer van de huishoudens zich aanmeldt, legt het bedrijf Reggefiber gratis glasvezel aan.

donderdag 1 december 2011

Storing Ziggo Hoogezand-Sappemeer verholpen

Een langdurige storing op zijn kabelnetwerk van Ziggo in Hoogezand-Sappemeer is verholpen. Abonnees uit de plaats klaagden de laatste weken over uitvallende of haperende internetverbindingen. Ook waren er problemen met de vaste telefoniediensten en een haperende interactieve televisiedienst. Vanuit de klantenservice kwamen verschillende meldingen over de oorzaak, zo schrijven boze klanten.


Winterswijkse buurtschappen 'benadeeld'

Bewoners van de buurtschappen rond Winterswijk voelen zich benadeeld ten opzichte van de burgers in het dorp. Dat blijkt uit de enquête naar de belangstelling voor een aansluiting op het glasvezelnet. Er werden volgens De Gelderlander 2.500 enquêtes rondgestuurd, daarvan kwamen er 1125 terug. 93 procent had de enquête ingevuld, 7 procent gaf aan geen interesse te hebben in glasvezel.

dinsdag 29 november 2011

Parkstadglas opent glasvezel infocentrum

Inwoners van Veendam en Wildervank met vragen over glasvezel kunnen terecht bij een winkelruimte waar  vrijwilligers ze onafhankelijk  informeren. De winkelruimte is gevestigd aan het Museumplein 14. Men is vanaf 1 december elke donderdag en zaterdag aanwezig.

Assen-Kloosterveen krijgt wellicht glas

Glasvezel begint te leven in de wijk Kloosterveen in Assen. Of Assen-Kloosterveen op glasvezel wordt aangesloten hebben de inwoners zelf in de hand. Zodra 30 procent van de huishoudens voor 4 december heeft aangegeven voor glasvezel te kiezen door een glasvezelabonnement af te nemen bij één van de deelnemende serviceproviders, zal definitief tot aanleg worden besloten. De bereidheid hiertoe lijkt groot.

maandag 28 november 2011

Glasvezel voor hele Achterhoek


De hele Achterhoek moet voorzien worden van glasvezel. Dat willen de Achterhoekse gemeenten, het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties. Als eerste stap wordt op 30 november het Convenant Achterhoek 2020 getekend.

donderdag 24 november 2011

Glasvezel op Keizersveld Venray


Maandag is het startschot gegeven voor de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Keizersveld in Venray. KPN gaat dit samen met het Venrayse bedrijf Certified Professionals aanleggen. De afgelopen maanden heeft Certified Professionals de vraag naar glas op Keizersveld gebundeld en voldoende ondernemers weten te vinden om glasvezel mogelijk te maken.

woensdag 23 november 2011

Tele2 wil samenwerking kabelaars

Telecombedrijf Tele2 bekijkt de mogelijkheden om in de directe toekomst te gaan samenwerken met de kabelbedrijven Ziggo of UPC. Volgens Tweakers.net wil Tele2 op het gebied van mobiele data samenwerken met één van de Nederlandse kabelbedrijven. Ziggo en UPC werken al samen op het gebied van mobiele telefonie. Zij investeerden gezamenlijk in een LTE-frequentiepakket.

dinsdag 22 november 2011

Glasvezel in buitengebied Nunspeet

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Nunspeet is in volle gang en binnenkort gaat de gemeente de grote stap maken naar een volwaardig breedbandnetwerk. Bij de start van de aanleg van het glasvezelnet in Nunspeet is door de firma Reggefiber toegezegd ook de behoefte aan glasvezelaansluitingen in de drie andere kernen te gaan onderzoeken. Dat proces is nu in gang gezet.

zondag 20 november 2011

Storing ZeelandNet verholpen

In delen van Zeeland zijn gebruikers van internetprovider ZeelandNet zondagochtend getroffen door een storing. Daardoor hadden ongeveer 80.000 klanten geen internetverbinding. Inmiddels is de storing verholpen. De problemen waren ontstaan door werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw van Zeelandnet in Kamperland.

donderdag 17 november 2011

DSL verliest terrein

De Nederlandse breedbandmarkt groeit iets sneller, vooral dankzij nieuwe glasvezel- en kabelklanten. DSL holt daarentegen achteruit: de daling is flink vergroot. Dat blijkt uit gegevens van Telecompaper. In totaal is de breedbandmarkt in het derde kwartaal met 0,9 procent gegroeid. Glasvezel met 13,3 procent en de kabel met 1,8 procent. Ondertussen is DSL gedaald met 1,2 procent. DSL is nog wel de meestgebruikte breedbandtechniek in Nederland. Het telt bijna 3,3 miljoen verbindingen,

woensdag 16 november 2011

Ziggo wint aanbesteding Schoolnet Brabant

Ziggo heeft samen met Glas Maatschap Brabant de aanbesteding van Schoolnet Brabant gewonnen. Beide bedrijven zullen worden betrokken bij aanleg van snelle breedbandverbindingen bij het volledig primair en voortgezet onderwijs in Brabant. Opdrachtgever is de provincie Noord-Brabant, met de gemeente Eindhoven als penvoerder. In totaal kunnen 1200 scholen aangesloten worden op het netwerk.

maandag 14 november 2011

Veendam krijgt als eerste in provincie glasvezel

De SKV gaat het complete kabelnet in Veendam verglazen tot in de woning. Veendam is hiermee de eerste gemeente in de provincie Groningen en heeft dan ook een absolute primeur. Inwoners van de gemeente Veendam krijgen hun internet-, radio-, tv- en telefoonsignaal nu nog aangeboden via koperen (Coax) leidingen. Op sommige plekken werden die leidingen al eens vervangen door glasvezel, maar het bestuur van de Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft besloten om het hele kabelnet te verglazen.
De nieuwe leiding wordt straks tot in de woning 'geblazen' en biedt veel mogelijkheden, omdat letterlijk de snelheid van het licht wordt bereikt.
Andere maatschappijen en gemeentes in Groningen overwegen al langere tijd om over te stappen op glasvezel, maar knopen daarover zijn nog nergens doorgehakt. Het bestuur van de Stichting Kabelnet Veendam – het nog enige zelfstandige kabelbedrijf in Groningen - heeft dat unaniem wel gedaan, omdat voor klanten dan een nieuwe wereld zal opengaan. Behalve allerlei belangrijke en merkbare kwaliteits- en snelheidsverbeteringen zullen ze ook gebruik kunnen maken van nieuwe en soms zelfs baanbrekende diensten zoals IP-TV, IP-bewaking en Video on Demand.

vrijdag 11 november 2011

Rapport over glasschade had beter gekund

Het Agentschap Telecom (AT) had meer aandacht kunnen besteden aan een rapport over schade door graafwerkzaamheden, schrijft minister Verhagen in antwoord op vragen van VVD-kamerlid Afke Schaart. Het rapport heeft bijgedragen aan onjuiste beeldvorming over aanleg van glasvezel. Die schade stelt volgens de VDD niet zoveel voor. Onder meer gaat het om vijf graafincidenten bij een FTTH-project in Deventer, waar 700 km glasvezel is gelegd voor 40.000 huishoudens.

Merendeel glasaansluitingen heeft geen klanten

72 procent van glasaansluitingen is nog altijd klantloos. Eind september had Reggefiber, een jointventure tussen Reggeborgh en KPN, in total 844.000 Nederlandse huishoudens aangesloten op glasvezel. In september waren er namelijk slechts 240.000 daadwerkelijke klanten op het glasnetwerk van Reggefiber. Dat is maar 28 procent van het aantal aansluitingen. Sterker nog: de verhouding tussen het aantal huishoudens dat is aangesloten en het aantal dat daadwerkelijk klant is, schommelt al jarenlang rond de 27 a 28 procent.

donderdag 10 november 2011

Kabel Noord verhoogt snelheden

Kabel Noord gaat aanstaande vrijdag de snelheden verhogen van de internetabonnementen KNID Basis, Familie, Comfort en Super. De verhoging geldt ook voor de 3in1-pakketten. De nieuwe snelheden worden kosteloos doorgevoerd, de abonnementsprijzen blijven dus gelijk.

dinsdag 8 november 2011

Aanleg breedband internet Deventer vertraagd

De aanleg van breedband internet in het buitengebied van Deventer heeft ernstige vertraging opgelopen, zo meldt De Stentor. In juli beloofde de gemeente nog dat het merendeel van de huishoudens op het platteland uiterlijk 30 september gebruik zou kunnen maken van snel internet. Tot nu toe zijn slechts enkele tientallen aansluitingen gerealiseerd. De gemeente doet beloftes die niet worden nagekomen, zegt Algemeen Deventer Belang (ADB). Ook vallen de aansluitkosten voor sommige bewoners veel hoger uit dan door de gemeente werd voorgespiegeld.


maandag 7 november 2011

PvdA Goor dringt aan op glasvezel

In Goor moet zo snel mogelijk een glasvezelnetwerk komen. Dat zegt de lokale Partij van de Arbeid. In Markelo en Stokkum komt al wel glasvezel. Daar zijn nutsbedrijf Cogas en het commerciële Reggefiber actief. Bergman vraagt het college van B&W druk op de ketel te zetten. Reggefiber heeft al aangegeven de belangstelling in Goor te gaan onderzoeken.

Glasvezelnetwerk Amersfoort open voor innovatie

Op 4 november hebben Reggefiber en gemeente Amersfoort een overeenkomst getekend waarbij het lokale glasvezelnetwerk van Amersfoort open wordt gesteld om de ontwikkeling van innovatieve breedbanddiensten te stimuleren. In het Branche Innovatiecontract van TNO en iMMovator zal Amersfoort daarom een belangrijke casus worden. De ervaringen uit deze overeenkomst moeten een leidraad vormen voor het opschalen naar nationale afspraken.
De openstelling van het glasvezelnetwerk in Amersfoort maakt de ontwikkeling van allerlei innovatieve breedbanddiensten mogelijk. De verbindingen zijn zéér betrouwbaar en veilig doordat ze volledig afgezonderd zijn van het publieke internet en zijn met name geschikt voor diensten die de volle bandbreedte van glasvezel nodig hebben of hoge garanties vergen. Basisscholen kunnen bijvoorbeeld experts op afstand in HD-kwaliteit op het digitale schoolbord krijgen. Voor creatieve ondernemers biedt een open glasvezelnetwerk ongekende nieuwe mogelijkheden om in netwerken samen te werken. Wonen en werken kunnen gecombineerd worden door het nieuwe werken in de cloud, zorg op afstand en beveiligingsdiensten.
Reggefiber is de eerste glasvezelaanbieder in Europa die een glasvezelnetwerk voor de consumentenmarkt volledig openstelt. Reggefiber stelt ook basisfaciliteiten, zoals een platform voor televisieapplicaties, beschikbaar. Zo kan iedereen eenvoudig zijn eigen televisiekanaal starten vanuit iedere locatie met een glasvezelaansluiting. Bijvoorbeeld als WijkTV nieuwskanaal of als themakanaal, zoals KerkTV of SeniorenTV.
IMMovator en TNO werken samen in het project Branche Innovatiecontract iMMovator om innovatieve MKB-bedrijven inzicht te geven in de kansen voor nieuwe diensten door technologische ontwikkelingen, standaarden en bewegingen op het gebied van Fiber to the Home. In een serie workshops die TNO en iMMovator in dit kader organiseren zal Amersfoort als casus dienen voor opschaling naar Nederland. De ervaringen, processen, standaarden en afspraken die hier worden gemaakt zullen door TNO en iMMovator gedeeld worden met de industrie en dienen als basis voor landelijke afspraken.

vrijdag 4 november 2011

Aansluiting Linschoten op glasvezelsnelweg

Bij voldoende aanmeldingen kan zowel voor ondernemers als voor particulieren in Linschoten een glasvezelnet worden aangelegd. Langs de A12 en langs de Cattenbroekerdijk ligt momenteel al een `snelweg` voor glasvezel. Wie interesse heeft kan zich melden via info@montfoort.nl.

woensdag 2 november 2011

Weert krijgt glas

Weert krijgt glasvezel. Op 30 oktober liep de vraagbundeling binnen de gemeente af, nadat deze deadline al eens werd verschoven. Inmiddels heeft 31 procent van de huishoudens laten weten glasvezel te willen nemen. In Weert zijn bedrijven als Concepts ICT, KPN, Lijbrandt en OnsBrabantNet betrokken geweest bij de vraagbundeling. In een later stadium kwamen daar Vodafone en XS4ALL bij.

Extra informatieavond Raalte

Raalte en Olst-Wijhe organiseren in november wederom een informatieavond over glasvezel. Reden  is dat veel Sallanders nog vragen hebben. Reggefiber wil glasvezel aanleggen als minimaal dertig procent van de huishoudens zich hiervoor opgeeft. Aanmelden kan nog tot halverwege december.


dinsdag 1 november 2011

Glasvezel komt naar Emmen

Voldoende huishoudens in Emmen-De Blokken en De Velden hebben belangstelling voor glasvezel. Reggefiber start binnenkort met de aanleg van dit netwerk. Inwoners krijgen kosteloos een glasvezelmodem in de woning geplaatst. In Emmen-De Blokken gaat het om de kernen: Barger-Compascuum, Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en Zwartemeer. In Emmen-De Velden gaat het om: Erica, Nieuw-Amsterdam, Schoonebeek, en Veenoord.

Reggefiber begint medio november in Hattem

Reggefiber begint in de week van 14 november met de aanleg van glasvezel in de Gelderse gemeente Hattem. Het werk zal ongeveer acht maanden in beslag nemen. Reggefiber en de gemeente hebben op 27 oktober een convenant getekend om de werkzaamheden in goede banen te leiden.

maandag 31 oktober 2011

Jacqueline Bierhorst commercieel directeur CAIW Holding

Jacqueline Bierhorst is benoemd tot commercieel directeur CAIW Holding. Voorheen was zij werkzaam als Algemeen Directeur bij de commerciële radiozender Slam! FM. 'Ik ga met veel enthousiasme deze nieuwe uitdaging aan,' stelt ze in een persbericht.

vrijdag 28 oktober 2011

ViaSat lanceert breedband-satelliet voor Amerika

Vanuit Baikonur in Kazachstan is een satelliet gelanceerd die de hoogste capaciteit heeft voor breedband: de ViaSat-1 satelliet. Het doel is om te zorgen dat de internettoegang in Noord-Amerika en Hawaii verbeterd kan worden en er meer concurrentie op die markt komt. Er zit een ViaSat-systeem op de satelliet, dat zorgt voor hoge snelheidsbreedband. In Europa is dit al beschikbaar via de Ka-sat satelliet van Eutelsat. Door de missie ViaSat-1 kan er binnenkort Ka-band in de lucht komen die de frequenties 26.5 tot 40 Gigahertz dekt.

donderdag 27 oktober 2011

Veel aanloop in twee winkels voor glasvezel

Er komen veel bezoekers in de speciaal geopende glasvezelwinkels in Groesbeek en Beuningen. Dat zegt Oscar Janssen van het bedrijf Reggefiber, dat vorige maand een actie is gestart om inwoners van Groesbeek, Beuningen en Millingen te interesseren voor aansluiting op het glasvezelnet. Voor 25 december moet 30 procent van de inwoners zich hebben aangemeld, dan is de aanleg rendabel.

maandag 24 oktober 2011

R&M verhoogt kwaliteitsniveau voor 40 Gigabit Ethernet

R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, heeft een nieuw record gevestigd voor datacommunicatie over glasvezelbekabeling. Tijdens een testdemonstratie in Zürich bereikte het bedrijf voor het eerst foutloze transmissie van 40 Gigabit Ethernet (40GbE) over een 550 meter lange multimode kabel met negen MPO/MTP connectoren. Deze prestatie ligt zo'n 60% boven de vorige benchmark en is vele malen hoger dan de eis uit de IEEE 802.3ba standaard. De test heeft ruim zes uur geduurd en vond plaats tijdens het technische seminar 'It's NOT the Network', in de studio's van de Zwitserse nationale televisie, georganiseerd door netwerkspecialist Emitec.
De gebruikte R&M MPO/MTP connectoren, voor geprefabriceerde kabels met meerdere glasvezels, zijn geproduceerd in de nabijgelegen eigen fabriek in Wetzikon. Daar hebben R&D-medewerkers de afgelopen maanden onder andere de oppervlaktebehandeling van glasvezeluiteinden en de kwaliteitscontrole verfijnd. R&M kan nu de uiteinden van alle glasvezels in de connectoren tot in het nanometer gebied nauwkeurig afwerken. De demonstratie voor een publiek van technische experts heeft het resultaat van die R&D-inspanningen onomstotelijk aangetoond.

vrijdag 21 oktober 2011

Glasvezelnetwerk in heel Helmond

Het Helmondse bedrijf e-Quest wil, onder de noemer 'Breedband Helmond', de hele stad van glasvezel gaan voorzien. Hiervoor trekt het bedrijf twee jaar uit. Het college en de gemeenteraad van Helmond zijn bijzonder blij met de plannen van dit bedrijf.
Op 17 oktober is de zogenaamde vraagbundeling in Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis gestart. Patrique Dankers, directeur Breedband Helmond, verduidelijkt: Voordat we daadwerkelijk gaan graven en aansluitingen gaan maken, moeten we eerst zeker weten dat we voldoende klanten zullen hebben. We starten dus door huis-aan-huis te vragen of men klant van ons wil worden. Daarna komt wijk voor wijk de rest van de stad aan de beurt. Het voordeel van ons bedrijf is dat we al een glasvezel ring voor de zakelijke markt in de stad hebben liggen.'
In het coalitieprogramma Samen Daadkrachtig stond het al. Dit college wil heel Helmond graag voorzien van een glasvezelnetwerk voor breedband. Wethouder Van den Heuvel: Samen met Breedband Helmond gaan we nu op weg om deze belofte waar te maken. Wij hebben vertrouwen in dit Helmondse bedrijf omdat ze alle Helmondse bedrijventerreinen al van glasvezel hebben voorzien. Wij vinden het belangrijk om het bedrijfsleven en de inwoners van Helmond een glasvezelomgeving te bieden. Wij zien glasvezel namelijk als een motor voor nieuwe ontwikkelingen in onze stad en de regio. En wij denken dat het vooral ruimte gaat bieden aan nieuwe ontwikkelingen die wonen, werken en leven in Helmond nog prettiger gaat maken.

'Graafschade door glasvezel zwaar overdreven'

Tweede Kamerlid Afke Schaart hekelt een overheidsrapport over graafschade door glasvezelaanleg. Volgens haar heeft het Agentschap Telecom onnodig schade veroorzaakt. Schaart beticht het Agentschap Telecom ervan onvolledig te zijn in het rapport, waarin wordt gesteld dat overhaaste aanleg van glasvezel schade veroorzaakt aan gas- en waterleidingen. Daarmee heeft het "onjuiste beelden" gecreëerd en gezorgd "voor onnodige onrust en schade voor in innovatie investerende marktpartijen".