Ads Top

Aanleg glasvezelnetwerk in Oosterheem

In Oosterheem begint dit jaar de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit zal gebeuren in bepaalde delen van de wijk. Via een glasvezelnetwerk verlopen verbindingen voor internet, televisie en telefonie sneller, stabieler en met meer kwaliteit. De gemeente is als ICT-stad voorstander van de aanleg van dit netwerk voor heel Zoetermeer in de toekomst. De realisatie hangt echter af van marktpartijen. Stichting Fiberpoint-Zoetermeer is in 2010 gestart met het initiatief een glasvezelnetwerk aan te leggen in Oosterheem. Reggefiber is daarop begonnen met het installeren van een glasvezelmodem in de meterkast van in aanbouw zijnde woningen, waardoor deze direct beschikken over een glasvezelaansluiting. Reggefiber heeft onlangs ook de bestaande woningen in het gearceerde deel van Oosterheem kosteloos aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Tijdens de bouw zijn de woningen in dit deel van Oosterheem voorbereid op glasvezel. Er liggen al lege buizen onder de grond en in de woningen. Daardoor kan de glasvezelkabel eenvoudig in de woning gebracht worden. Op dit moment zijn ongeveer driehonderd woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Voor het einde van het jaar hoopt Reggefiber ongeveer tweeduizend woningen te voorzien van glasvezel. De nieuwbouwwoningen van Centrumplan en Waterzicht krijgen ook een glasvezelaansluiting.
De bedoeling is dat ook het resterende deel van Oosterheem en de andere wijken een glasvezelnetwerk krijgen. Wanneer en door wie dat gebeurt is nog niet bekend. Stichting Fiberpoint-Zoetermeer onderzoekt of een aanvullend glasnetwerk haalbaar is in heel Oosterheem. De stichting inventariseert de belangstelling daarvoor bij bewoners. Dit zal ook gebeuren in het aangrenzende Segwaert.
Op dit moment biedt KPN haar diensten aan via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. In de toekomst komen er meerdere aanbieders op het netwerk.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.