Ads Top

Eurofiber start bouw datacenter regio Utrecht

Eurofiber is  gestart met de bouw van een datacenter in de regio Utrecht. Het datacenter is het eerste in Utrecht. Het nieuwe datacenter biedt organisaties niet alleen veilig onderdak aan hun bedrijfssystemen en gegevens, maar ook aansluiting op het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber.
“Het regionale datacenter is een verlengstuk van onze verbindingen en biedt gebruikers dezelfde hoge beschikbaarheid, veiligheid en openheid als ons glasvezelnetwerk. We denken hiermee tegemoet te komen aan de behoeften van veel bedrijven in de regio Utrecht, maar ook daarbuiten. De centrale ligging van het datacenter maakt het een gunstige locatie voor de distributie van data door heel Nederland”, aldus Alex Goldblum, algemeen directeur van Eurofiber.
Met het nieuwe datacenter biedt Eurofiber organisaties een co-locatie die een hoge beschikbaarheid van hun systemen garandeert. Door de reeds aanwezige verbinding met het netwerk van Eurofiber hebben ze tegelijkertijd de mogelijkheid om zonder hoge investeringen data door heel Nederland te verspreiden.
Gebruikers van het regionale datacenter zijn niet gebonden om voor het ontsluiten van hun systemen in het datacenter verbindingen van Eurofiber af te nemen. Ook hier biedt het bedrijf zijn klanten keuzevrijheid, net zoals bij zijn glasvezelnetwerk dat open is voor alle protocollen, diensten en providers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.