Ads Top

Cloud-diensten en hernieuwde vraag naar glasvezel stimuleert omzet Interoute

Interoute Communications Ltd, eigenaar van het grootste Europese nieuwe-generatie netwerk, rapporteert een omzet van 167 miljoen euro over de eerste zes maanden van 2011. Dat is twintig procent meer dan in dezelfde periode van 2010. Groei in de vraag naar de cloud-diensten binnen het Unified ICT-aanbod van Interoute en hernieuwde vraag naar pan-Europese bandbreedtediensten zorgden voor de groei in 2011. De EBITDA steeg naar 29,4 miljoen euro in het eerste half jaar van 2011.
Nu bedrijven zoeken naar meer flexibiliteit in hun telecommunicatie- en automatiseringsinfrastructuur, ziet Interoute een groeiende vraag naar zijn geavanceerde communicatiediensten, waaronder telepresence en beheerde diensten. Op hetzelfde moment leidt het wereldwijd groeiende gebruik van internet en bandbreedte-intensieve applicaties tot een enorme toename van de vraag naar pan-Europese capaciteit. Interoute profiteert hiervan doordat het eigenaar is van het grootste Europese glasvezel- en duct-netwerk, dat een brug slaat tussen Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.
Het Unified ICT-portfolio van Interoute omvat automatisering, connectiviteit en communicatie. Het Unified Connectivity-aanbod is aantrekkelijk gebleken voor bedrijven die zoeken naar een schaalbaar, veilig en flexibel connectiviteitsplatform waarop zij hun spraak-, data- en automatiseringsdiensten kunnen bouwen. Eerder dit jaar selecteerde Gulf Bridge International (GBI) Interoute voor het leveren van een flexibele, brede toegang tot de grote Europese centra in zeven landen. De overeenkomst was onderdeel van het streven om alle Golfstaten onderling en met de rest van de wereld te verbinden met behulp van de nieuwste glasvezeltechnologie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.