Ads Top

Aanleg glasvezel in Landstrekenwijk Lelystad gestart

Met de eerste schop gaf wethouder Fackeldey op maandag 5 september 2011 het startsein voor de aanleg van 19 kilometer glasvezel in de Landstrekenwijk. De komende vijf maanden wordt deze wijk, tezamen met een deel van Warande, verglast.  "De gemeente Lelystad is groot voorstander van snelle en moderne informatie- en communicatie technologieën," stelde wethouder Fackeldey. "Voor een moderne stad die zich in rap tempo ontwikkelt is glasvezel onmisbaar; met de komst van glasvezel sluiten we ons aan op de toekomst." Razendsnelle internetverbinding, downloaden en uploaden, scherpe televisie en kwalitatief goede ontvangst in digitale telefonie. Kortom: dataverkeer met de snelheid van het licht biedt oneindig veel mogelijkheden.
De inspanningen van de initiatiefgroep Lelystad-wil-glasvezel hebben hun vruchten afgeworpen. In juli maakte Reggefiber bekend dat in de Landstrekenwijk en een deel van de Warande voldoende abonnementen zijn afgesloten om met de aanleg van glasvezel in deze wijken te gaan beginnen. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders (KPN of Lijbrandt).
De aanleg van glasvezel wordt gedaan door Reggefiber. Naar verwachting zijn voor het eind van januari 2012 alle woningen binnen het aansluitgebied van de Landstrekenwijk en een deel van de Warande van glasvezel voorzien. Hopelijk volgen hierna nog meer wijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.