Pagina's

maandag 26 april 2010

Snel internet niet in Randstad

Het gemiddeld snelste internet van Nederland ligt over het algemeen genomen juist niet in de randstad. In de top 21 van snelste internetverbindingen staan Rotterdam, Utrecht en Den Haag respectievelijk op een 13e, 17e en 18e plaats. Dat blijkt uit onderzoek van iPingTest.com onder alle grote steden (minimaal 100.000 inwoners) in Nederland. Het gemiddeld genomen snelste internet ligt in Nijmegen (14,71 Mbps).

donderdag 22 april 2010

Belgacom vernieuwt aanbod MKB

Belgacom lanceert vier internetabonnementen voor het midden- en kleinbedrijf, onder de naam Bizz Internet. De pakketten worden aangeprezen met vier extra's namelijk herstel binnen acht uur bij storingen, een gratis bereikbaar callcenter, 1x gratis hulp op afstand door de IT-helpdesk en Belgacom beveiligingssoftware

vrijdag 16 april 2010

Glasvezel naar Hengelo

Bij voldoende animo kan het dorp Hengelo eind van dit jaar al voorzien zijn van een glasvezelnetwerk voor onder meer supersnel internet en haarscherpe digitale televisiebeelden. Een speciale werkgroep, Hengelopglasvezel, zet zich hiervoor in samen met het Twentse bedrijf Glashart.

dinsdag 13 april 2010

Caiway Business voortaan CBizz

De nieuwe naam van Caiway Business is CBizz. Op een feestelijke bijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen is de nieuwe naam CBizz officieel bekend gemaakt. De bekendmaking markeert een volgende stap in de verzelfstandiging van CBizz.

Draka lanceert nieuwste pakket ‘high performance’ glasvezelkabels

Draka Communications heeft een verbeterde kabelset voor datacentra op de markt gebracht. Datacentra kunnen hiermee makkelijker migreren naar snelheden van 40Gb/s en meer. Draka heeft de nieuwe oplossing samen­gevoegd in een ‘SLIM’-pakket, dat bestaat uit de voor laser geoptimaliseerde buig­bestendige OM3/4 multimode-glasvezelkabel en de compacte klemconnectoren voor meervoudige fibers: MPO (Multi-fiber push-on). De connectoren bieden een maximaal behoud van signaalkwaliteit bij verdeling, breakout en koppeling in data-intensieve opstellingen.
Hoewel koperkabel voor datatransmissie te gebruiken is tot afstanden van 100 meter bij 10Gb/s, beveelt Draka de voor laser geoptimaliseerde multimode-glasvezelkabel aan, die de huidige OM3-specificaties overtreft. En Draka’s nieuwste buigbestendige MaxCap-BB-OM3/4 multimode-fiber voldoet aan de standaard en is toe te passen in veeleisende configuraties en de vaak problematisch krappe ruimten in datacentra.
Draka voegt een nieuwe kabel toe voor backbone-infrastructuren met MPO en ook voor de 40GB-SR4 kanalen, de komende backbone-standaard voor datacentra. De nieuwe kabel is leverbaar in twee uitvoeringen: als lintkabel (2x4,5 mm met 12 fibers) voor enkelvoudige MPO-patchverbindingen (voor gemakkelijke eindaansluitingen in krappe ruimten) en als ronde kabel (3,3 mm diameter met 12 fibers), die geoptimaliseerd is voor distributie met MPO-connectoren in hoofdverbindingen met grote datastromen.
“Met onze MPO-reeks hebben wij een gebruiksvriendelijk kabelpakket op de markt gebracht, dat zowel voor 40Gigabit Ethernet te gebruiken is als voor 100Gb Ethernet, de bandbreedte die in de toekomst geïnstalleerd zal worden,” zegt Zoran Borcic, Product Manager EMEA bij Draka Data Products. “Een OM3/4 datacentrum-backbone kan eenvoudig uitgebreid worden naar de volgende generatie Ethernet. De langere levensduur die daarmee bereikt wordt, zijn de investeringen dubbel en dwars waard. De toekomst zeker stellen is een benadering die ieder zal aanspreken en de ruimtebesparing door verdere miniaturisering plus een snellere ingebruikname zullen bijdragen tot een grotere doelmatigheid en betrouwbaarheid.”
Dit pakket met de nieuwste kabeltechnologie betekent een verdere verbetering van Draka’s UCFUTURE-leveringsprogramma van optische kabels, bestemd voor veeleisende datacentrumomgevingen. Datacentra hebben behoefte aan geringe signaaldemping en aan een grote bandbreedte met buitengewoon goede transmissieflexibiliteit voor dynamische datanetwerken. Draka datacentrum-oplossingen bieden alles wat ontwerpers van LAN’s, opslag- en datacentra nodig hebben om een coherent migratiepad te plannen via 10GbE/8GFC naar snellere datacommunicatie-infrastructuren.

Breedbandinternet via Eutelsat satelliet

Nederlandse consumenten kunnen vanaf nu beschikken over een snelle internetverbinding via de satelliet. Eutelsat, de Europese leider in satellietcommunicatie, heeft in Nederland een nieuw product voor breedbandinternet via de satelliet gelanceerd, Tooway. Vanaf slechts €25 per maand en met downloadsnelheden van 3,6 Mbps is Tooway geschikt voor bewoners van regio's waar geen kabelaansluiting voor handen is en draadloos internet te kostbaar is. Maar ook voor Nederlanders die nu al TV via de satelliet ontvangen of voor consumenten die een internetverbinding in hun tweede woning willen, biedt Tooway™ uitkomst.
De Tooway-oplossing bestaat uit een satellietschotel die via een modem aangesloten wordt op de computer. Het is de eerste twee-weg breedbandinternetdienst via de satelliet die tegen gelijkwaardige kosten dezelfde snelheden kan bieden als ADSL. Tooway biedt breedbandinternet zonder afhankelijk te zijn van bestaande infrastructuur. De Tooway- diensten zijn onderverdeeld in vier verschillende pakketten, waarbij een Fair Access Policy is ontworpen om ervoor te zorgen dat extreem internetverbruik door enkele gebruikers geen negatieve invloed kan uitoefenen op gebruikers met een normaal internetverbruik. Daarnaast kan Tooway™ configureerd worden voor 'triple-play' toepassingen, waardoor huishoudens zonder extra apparatuur ook eenvoudig digitale televisie en telefonie kunnen aansluiten.
In Nederland maakt Tooway gebruik van Ku-band, dat wordt geleverd via Eutelsat's EUROBIRD 3 satelliet op 33º Oost. Binnenkort zal Eutelsat de dienst uitbreiden met een nog snellere satelliet internetverbinding tot 10 Mbps. Dit is mogelijk door de komst van de KA-SAT, een nieuw ruimtevaartuig van Eutelsat dat speciaal ontworpen is voor breedbanddekking in Europa. Door deze satelliet, die de capaciteit heeft van 40 traditionele satellieten, biedt Eutelsat internettoegang aan meer dan een miljoen Europese huishoudens. En dit alles met gelijkwaardige snelheid, kosten en kwaliteit als dat van bestaande ADSL2-kabeldiensten.

maandag 12 april 2010

Belg niet bezig met datalimieten

Zeven op tien Belgen heeft er geen flauw benul van hoeveel ze maandelijks downloaden, zo blijkt uit marktonderzoek. Scarlet hoopt zo een nieuwe invalshoek te bieden in de datalimietendiscussie. Belgacom-dochter Scarlet schakelde online marktonderzoeker iVox in om een licht te laten schijnen op de kennis van Belgen over hun eigen internetverbruik. Want, zo klinkt de redenering, er wordt al een hele tijd geroepen dat de datalimieten moeten worden afgeschaft. Die discussie leidde onlangs tot de lancering van enkele ongelimiteerde formules.

vrijdag 9 april 2010

Geen glas in Boskant

In een brief aan inwoners van Boskant zegt Glashart dat het glasvezelnetwerk niet rendabel is omdat minder dan zestig procent van de huishoudens inschreef. Zestig procent deelname was de voorwaarde waaronder Glashart het glasvezelnetwerk in Boskant wilde aanleggen en OnsBrabantNet de diensten zou leveren. Uiteindelijk koos maar dertig procent van de kerkdorpers voor glasvezel.

dinsdag 6 april 2010

Neede gaat voor glasvezel

Nederland is een nieuw bewonersinitiatief rijker: het Gelderse Neede pleit ook voor glasvezel. Initiatiefgroep Neede op Glasvezel is nu bezig met de peiling bij de bewoners. Als 35 procent van de inwoners van Neede zich aanmeldt (wat neerkomt op circa 1300 inwoners), dan zal Glashart een glasvezelnetwerk aanleggen. Providers Concepts ICT, Lijbrandt en nieuwkomer KickXL zullen dan diensten gaan leveren.

Eerste LTE verbinding in Benelux

Telenet heeft in het aankondigde LTE-testproject de eerste mobiele internetverbinding van de vierde generatie in de Benelux tot stand gebracht. Begin maart had Telenet aangekondigd dat het samen met Alcatel-Lucent, VolkerWessels Telecom (voor het infrastructuurgedeelte), Option (leverancier van de dongles) Tyco Electronics en LiveCliq (streaming video) in Mechelen een testproject voor LTE, mobiel internet van de vierde generatie, ging opstarten.

vrijdag 2 april 2010

Caiway Business in Tweede Maasvlakte

Caiway Business levert als eerste zakelijke provider internet op de Tweede Maasvlakte. Dat maakt de organisatie gistereng bekend. Midden in de Noordzee is met druk bezig met de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Glasvezel is daar nog niet mogelijk.