Pagina's

vrijdag 29 januari 2010

Ziggo verhoogt snelheden in Maastricht


Ziggo heeft de snelheden van haar internetabonnementen in Maastricht verhoogd. De abonnementsprijzen blijven ongewijzigd. De download-snelheid gaat omhoog tot maximaal 120 Mb en de upload-snelheid tot maximaal 10 Mb.

donderdag 28 januari 2010

KPN onthult prijzen VDSL


KPN maakt de prijzen voor VDSL- en glasvezelabonnementen alvast bekend. Die overstijgen ADSL, vooral qua snelheid. De prijzen variëren van 45 tot 110 euro per maand, inclusief bellen en tv, met hoge uploadsnelheden op glas. KPN rolt VDSL (via fiber to the curb, FttC) en glasvezel (fiber to the home, FttH) uit in het tweede kwartaal van dit jaar. Glas komt in april, vdsl komt "ergens in het midden van dat kwartaal", vertelt een woordvoerder van het telecombedrijf aan Webwereld.

woensdag 27 januari 2010

Mogelijk glas in Neede


In Neede is er een initiatiefgroep opgericht voor een glasvezelnetwerk in Neede. Inmiddels heeft de groep contact gehad met Glashart, het bedrijf die de infrastructuur aanlegt, en zij hebben aangegeven dat indien 45 procent zich aanmeldt voor een dienst, zoals radio/televisie, internet of telefonie, zij bereid zijn het netwerk aan te leggen in Neede.

VolkerWessels Telecom legt glasvezel voor KPN aan


VolkerWessels Telecom Infra gaat voor KPN langs de A12 tien zogenoemde Verkeersregelinstallaties (VRI's) via glasvezel aansluiten op het Verkeers Informatie- en Communicatienetwerk (VICnet) van Rijkswaterstaat. Eerder was VolkerWessels Telecom op verkeersgebied al betrokken bij 'Ombouw knooppunt Lankhorst. 

vrijdag 22 januari 2010

Frankrijk steekt geld in breedband


De Franse regering gaat 2 miljard euro beschikbaar stellen voor de verbetering van het netwerk voor breedband internet in het land. Met de investering hoopt premier Francois Fillon de economie te stimuleren. Het geld is bedoeld voor de uitrol van het glasvezelnetwerk in het land.

Reggefiber vraagt steun van EIB


Reggefiber is in gesprek met de Europese Investeringsbank (EIB) over een financieringsaanvraag van 130 miljoen euro. Het gaat om geld voor de aanleg van open FTTH netwerken in 33 steden en dorpen met totale kosten van 540 miljoen euro. De EIB neemt alleen deel in projecten die nog van start moeten gaan en in totaal EUR 290 miljoen euro gaan kosten, zo bevestigt KPN aan Telecompaper.

donderdag 21 januari 2010

Zeelandnet over op DOCSIS 3.0


Zeelandnet biedt per direct abonnementen over DOCSIS3.0 techniek. Het snelste abonnement, genaamd Fast4ward Internet, biedt tot 80 Mbps down/6 up voor 74,95 euro per maand. De aansluitkosten van 99 euro worden geschrapt en de eerste twee maanden zijn tijdelijk gratis. Andere abonnementen zijn Breedband Super (20/2) voor 49,95 euro per maand; Breedband Premium (10/1) voor 29,95 euro, Breedband Midi (3/0,5) voor 19,95 euro en Breedband Basis (1 Mbps/192 kbps) voor 14,95 euro per maand. Bij Breedband Midi en Premium is ook VoIP te bestellen.

KPN gestart met VDSL


KPN is in enkele wijken in Den Haag en het Gelderse Renkum bij een hondertal huishoudens begonnen met VDSL2-proeven. Daarbij zouden downloadsnelheden behaald worden van 25Mbps. In de gemeente Renkum hebben in de wijk Fluitersmaat KPN-klanten de afgelopen week vdsl-apparatuur ontvangen voor een proef. Ook loopt in Den Haag in het stadsdeel Segbroek een trial. Het zou in totaal gaan om enkele honderden huishoudens die al een adsl-abonnement bij KPN hebben.

woensdag 20 januari 2010

Straatkast gaat onder de grond


VolkerWessels Telecom werkt aan een 'ondergrondse straatkast' voor FttH-projecten. Samen met kunststofproducent Zweva is de ZttH3 ontwikkeld. Dit is een ingegraven distributiepunt met een lasmof waarin de kabels worden gelegd. Bijkomend voordeel is dat voor de kabels minder overlengte hoeft worden genomen. Het product zit nu nog in de testfase.

Boekel wil zelf grip op glasvezel


Boekel wil zelf grip houden op de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente om te voorkomen dat het afhankelijk wordt van een particulier bedrijf dat bepaalt waar wel of niet iets aangelegd wordt. Diverse Boekelse organisaties onderzoeken op dit moment samen wat de (on)mogelijkheden zijn. In het uiterste geval wil Boekel, net als in Nuenen, zelf glasvezel gaan aanleggen.

dinsdag 19 januari 2010

Glasvezel in Tiel?


In Tiel is op dit moment alleen ADSL internet beschikbaar. Tiel wordt groter en groter terwijl er niet meer internet mogelijkheden komen. Er komt meer 'ruis' op de kabels, hierdoor kan internet onstabieler worden en wordt de snelheid steeds lager omdat de centrale probeert een stabielere verbinding te krijgen (hoe lager de snelheid hoe minder last van ruis). Er ligt een UPC netwerk maar daarover bied de UPC alleen radio en tv aan, ze moeten dit eerst gaan upgraden om internet en telefonie aan te kunnen bieden.

maandag 18 januari 2010

Belgisch internetverkeer verdubbelt elk jaar


Het Belgische internetplatform BNIX slikt elk jaar dubbel zoveel internetverkeer. "Vandaag gaat het bij pieken tot 25 Gigabit/s. Dat zal dit jaar nog toenemen tot 50 Gigabit/s," voorspelt Belnet-directeur Pierre Bruyère. BNIX telt 44 klanten, waaronder grote operatoren zoals Belgacom, Telenet, alle internetdienstenleveranciers, maar ook de VRT en Dexie.

Swifterbant en Biddinghuizen krijgen geen glas


Swifterbant en Biddinghuizen krijgen geen glasvezelnetwerk. Te weinig huishoudens hebben zich aangemeld voor een aansluiting waarna Solcon heeft besloten het netwerk niet aan te leggen in deze dorpen. Het Drontense bedrijf in internetdiensten is teleurgesteld dat maar twintig procent van de dorpelingen wil overstappen naar het glasvezelnetwerk van Solcon. Veertig procent was noodzakelijk.

vrijdag 15 januari 2010

Glasvezel ligt mogelijk niet diep genoeg


Glashart heeft afgelopen jaar de kernen van Uden, Volkel en Odiliapeel voorzien van een glasvezelnetwerk. Daarbij is ruim 90 procent van de inwoners voorzien van een aansluiting op het netwerk. De glasvezelkabels die Glashart daarvoor heeft laten aanleggen, moeten overal op een diepte van 50 centimeter liggen. Bij steekproeven van de gemeente is gebleken dat dit niet overal het geval is.

donderdag 14 januari 2010

Glasvezel naar Bergen


Als het aan D66 ligt, wordt er direct na de gemeenteraadsverkiezingen een begin gemaakt met een startproject om de glasvezel naar de gemeente Bergen te halen. De redenen om dit te doen, zijn de ontwikkelingen in onze gemeente - drie dorpskernen gaan binnen vijf jaar op de schop en de noodzaak om mee te gaan in de ontwikkelingen van de supersnelle glasvezel.

woensdag 13 januari 2010

Motorola verkoopt EuroDocsis divisie


Motorola verkoopt het bedrijfsonderdeel voor EuroDocsis-modems, EMTA's (embedded multimedia terminal adapters) en wifi-routers voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. Tot de klanten behoren onder meer Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Koper Compal Broadband Networks is een dochter van Compal Electronics uit Taiwan.

maandag 11 januari 2010

Proef Roosendaal niet uitgebreid


De pilot met het glasvezelnetwerk in Tolberg en Kortendijk in Roosendaal wordt voorlopig niet uitgebreid. Telecombedrijf KPN kampte met problemen op de ICT-systemen en leveringsprocessen, waardoor nieuwe klanten die in Tolberg en Kortendijk aangesloten wilden worden op het glasvezelnet iets langer hebben moeten wachten tot het zover is. KPN begon een jaar geleden de pilot 'Fiber-to-the-curb', waarbij het geschakelde telefoonnetwerk is verglaasd. De verbinding loopt tot een straatkast in de wijk.

SP wil wettelijke regels voor downloadsnelheden


Tweedekamerlid Arda Gerkens (SP) vraagt aan staatssecretaris Heemskerk van EZ om in de wet vast te leggen dat ISP's minimaal 70 procent van de beloofde downloadsnelheid leveren. Dit zou gekoppeld moeten worden aan het recht om een abonnement op te zeggen indien de geleverde datatransmissie onvoldoende blijkt. Gerkens reageert op bevindingen van de Consumentenbond. EZ heeft eind vorig jaar afspraken gemaakt met de ISP’s.

vrijdag 8 januari 2010

FttH Platform wil dat Consumentenbond FTTH meet


FttH Platform Nederland roept de Consumentenbond op om ook glasvezelproviders te gaan volgen. De brancheclub voor FTTH bedrijven reageert op de veel geciteerde Providermonitor van de Consumentenbond. Daarin worden de grootste tien internet- en telefonieproviders op kabel en ADSL onderzocht. De Consumentenbond concludeert dat kabel noch DSL de geadverteerde snelheden waarmaakt.

donderdag 7 januari 2010

Deurne loopt niet warm voor glas


De tijd begint te dringen in Deurne voor Onsbrabantnet, dat glasvezelnetwerken aanlegt in Zuidoost-Brabant. Pas enkele honderden Deurnenaren hebben zich aangemeld voor een aansluiting, terwijl er zo'n 4500 nodig zijn om te kunnen beginnen. Woordvoerder Bas van der Kolk: "In Deurne lijkt het minder te leven, terwijl we precies dezelfde aanpak hebben als in andere dorpen en steden."

woensdag 6 januari 2010

Providers: richt breedbandsubsidie op dienstenconcurrentie


BBned, Online en Tele2 hebben een open brief naar de Taskforce Breedband gestuurd, waarin zij de overheid oproepen de aanleg van breedbandnetwerken alleen te steunen wanneer dat leidt tot meerdere aanbieders. Overheidsgeld mag volgens Bbned, Online en Tele2 niet alleen ten gunste komen van de aanbieder van het netwerk, schrijft Telecompaper. Toetreding van meerdere actieve aanbieders is volgens hen de waarborg voor keuzevrijheid van de consument.

dinsdag 5 januari 2010

UNICEF stapt over op glasvezel van Eurofiber


De Nederlandse vestiging van UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft gekozen voor een glasvezelverbinding van Eurofiber. Binnenkort beschikt UNICEF over een supersnelle en betrouwbare verbinding wat nieuwe mogelijkheden biedt. Eurofiber besloot UNICEF Nederland te steunen door de aanleg van de glasvezelverbinding te realiseren. De kosten voor de aansluiting vanaf de backbone van het glasvezelnetwerk, inclusief graafwerkzaamheden, bekabeling, apparatuur en configuratie, neemt Eurofiber op zich.
Het DSL-(koper)netwerk waar UNICEF jarenlang mee werkte, liep tegen zijn grenzen aan. Door het toenemende gebruik van internet binnen de organisatie kwamen de continuïteit, stabiliteit en snelheid van de verbinding steeds meer onder druk te staan. Toekomstige plannen van de kinderrechtenorganisatie voor bijvoorbeeld de bouw van een professionele webshop gekoppeld aan de CRM-applicatie van de organisatie liggen nu binnen handbereik door de snelle en stabiele verbinding met hoge garanties. Binnen het open glasvezelnetwerk van Eurofiber, kiest UNICEF voor dienstenleverancier - tevens partner van Eurofiber - Internet Service Provider Claranet.

maandag 4 januari 2010

AT&T wil af van koper


AT&T, de eerste en grootste telecomprovider van de Verenigde Staten, wil af van ouderwetse telefoonnetwerken en zich volledig richten op breedband internet. Het onderhoud van de oude PSTN- en POTS-telefoonsystemen zou volgens het bedrijf te veel geld kosten, waardoor er minder geld overblijft voor investeringen in nieuwe technologie.

Voorlopig geen glasvezel op Almelose school


De basisscholen in Almelo krijgen voorlopig geen aansluiting op het glasvezelnetwerk. Dat zegt Wim van der Werff van Cogas. Cogas is bereid 147.000 euro te investeren, maar er is geen draagvlak binnen de 46 scholen. Door alle basisscholen aan te sluiten op glasvezel kunnen leveranciers meer producten en onderwijskundige diensten ontwikkelen en aanbieden.