Pagina's

donderdag 31 december 2009

Ziggo gaat breedband klanten helpen


In de gebieden waar kabelinternetaanbieder zeer hoge snelheid internet (120 MB/s) aanbiedt, gaat Ziggo de zogenaamde Service+dienst aanbieden. Uit onderzoek bij klanten waar de hoge internetsnelheid wordt aangeboden blijkt, dat een optimale thuisnetwerkinstallatie cruciaal is voor het behalen van de aangeboden snelheden.  Met de Service+  biedt Ziggo zijn klanten de mogelijkheid om tegen betaling, naast de bestaande dienstverlening, elektronicaproblemen op te lossen.

woensdag 30 december 2009

Soest nog niet echt te porren voor glasvezel



Slechts 5,5 procent in plaats van de benodigde veertig procent van de huishoudens heeft zich inmiddels aangemeld voor glasvezel in Soest. Volgens bewonersinitiatief Soest op glasvezel stellen veel mensen hun beslissing uit tot na de feestdagen. 'Grote stappen' zijn nodig om het doel te halen op 1 februari, de peildatum, aldus woordvoerder Richard Kuit. Hij blijft optimistisch, gezien ervaringen elders.

dinsdag 29 december 2009

80 Mbit bij Zeelandnet


Zeelandnet zal naar verwachting vanaf eind januari een nieuw internetabonnement aanbieden. Het gaat om een zogenoemde 80 Mbit/s verbinding. Downloaden kan tot 80 en uploaden tot 6 Megabit per seconde. " Dat is drie tot vier keer sneller dan het maximum dat Zeelandnet nu aanbiedt" , aldus Delta-woordvoerder Edwin van Laar.

donderdag 24 december 2009

Glas of kabel


Welk netwerk we daar dan voor gebruiken, daar is men het hartgrondig over oneens. De groei van internetgebruikers via het telefonienetwerk van KPN stagneert, terwijl de aanbieders van kabel nog wel groei zien van hun internetgebruik. Zowel Ziggo als UPC zetten in op steeds hogere snelheden voor internet via de kabel. Beide kabelbedrijven leveren inmiddels snelheden van boven de 100MBps.

woensdag 23 december 2009

'Gemeentegeld investeren in glasvezel niet nodig'


Overheden moeten terughoudend zijn bij het investeren in de aanleg van glasvezel in woonwijken. De uitrol kan het beste aan de markt worden overgelaten, zo stellen de NMa en telecomtoezichthouder Opta.  Opta en de NMa gaan in een brief tegen het beleid van het ministerie van Economische Zaken in. Kabelbedrijven en KPN doen volgens hen momenteel voldoende aan de invoering van breedband, waardoor het niet noodzakelijk is voor gemeenten om zelf te investeren in de aanleg van glasvezel.

dinsdag 22 december 2009

College Utrecht laks met razendsnel internet


D66 vindt dat het college van B&W in Utrecht laks is met razendsnel internet. Fractievoorzitter Gerda Oskam: "Het is tekenend voor dit college dat ze helemaal geen stappen ondernemen om de D66-visie, ondersteund door het programma Randstad 2040, om Utrecht een knooppunt van kennis en cultuur te maken, te realiseren. De bezuinigingen op cultuur zijn daar al een schrijnend voorbeeld van, evenals de mindere inzet vanuit het college om studentenwoningen te laten bouwen. Maar daar komt ook de laksheid bij het invoeren van een razendsnel glasvezel. Nergens in Utrecht is het structureel mogelijk om via glasvezel snel te internetten en ook in andere zin gebruik te maken van de nieuwe media. Er zijn alleen wat particuliere initiatieven. D66 heeft al eens een raadsinformatieavond laten organiseren over de haalbaarheid van glasvezel in Utrecht. Het ligt er grotendeels al wel, maar dit college wil en kan er blijkbaar niets mee."

maandag 21 december 2009

'Glaslobby heeft gefaald'


Het was een desastreuze week voor de glasvezellobby. Die heeft gefaald. Misleidende penetratiecijfers van glasabonnees in de Volkskrant kunnen er nog wel bij. Feit is dat het niet goed gaat met de afname van glasvezelverbindingen thuis. Je zou toch minstens op 80 procent moeten zitten om van een succes te spreken. Waar ging het fout?

vrijdag 18 december 2009

OPTA lijdt aan Stockholm Syndroom


Breedband ontketent. Als je het eenmaal gebruikt heb wil je nooit meer terug naar wat je had. Wie wil er nou nog terug naar ‘opbelmodems’ of ISDN? Met een sprong naar glas kunnen we de belemmeringen wegnemen voor nieuwe computer-computertoepassingen, andere opstellingsplaatsen van servers en nieuwe businessprocessen belangrijk voor onze toekomstige welvaart. Dat zou ook mr. Fonteijn, voorzitter van het College van de OPTA, zo langzamerhand moeten weten. Maar wat zei hij onlangs op een congres?

Almelo op glasvezel


Acht publieke organisaties in Twente, waaronder Almelo, hebben hun automatisering aan elkaar geknoopt met behulp van een glasvezelnetwerk. De overige instanties zijn de gemeenten Borne, Enschede, Hengelo, Losser en Oldenzaal, het belastingkantoor Twente en de Regio Twente. Het glasvezelproject is uitgevoerd in samenwerking met NDix en Trent. Het glasvezelnetwerk stelt de deelnemende organisaties in staat om verschillende computersystemen en de software daarop met elkaar te delen. 

donderdag 17 december 2009

Heel Amersfoort krijgt glasvezel


Heel Amersfoort krijgt glasvezel. De gemeente en het bedrijf Glashart gaan in vier jaar tijd de hele stad op het glasvezelnetwerk aansluiten. De handtekeningen zijn woensdag gezet. Amersfoort zegt de tweede stad in Nederland te zijn die helemaal op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten.

maandag 14 december 2009

Slotoffensief voor Swifterbant en Biddinghuizen


Het gaat erom spannen. Inwoners van Biddinghuizen en Swifterbant kunnen zich tot en met 31 december aanmelden voor glasvezel. Haakt minder dan veertig procent van de huishoudens aan dan krijgen deze dorpen geen supersnelle verbinding voor onder meer internet. De deadline is al een paar keer opgeschoven. Dat zit er deze keer niet meer in, zegt Harold Reinders van Solcon.

Kabelaars hopen negatief advies EZ-werkgroep

De vereniging van kabelbedrijven NLkabel hoopt dat de nieuwe glasvezelwerkgroep een negatief advies geeft over overheidsparticipatie bij de aanleg van breedbandnetwerken. Dat zegt directeur Rob van Esch van NLkabel. 'De overheid moet de breedbandmarkt niet verstoren. Als het aan gemeenten ligt, kiezen ze voor glasvezel tot de voordeur, dat KPN-dochter Reggefiber biedt.' Die partij is volgens Van Esch de grootste concurrent van de kabelaars.

donderdag 10 december 2009

Nederlanders intensieve internetgebruikers


Van alle Europeanen behoren Nederlanders tot de meest intensieve internetgebruikers. Ongeveer 73 procent gebruikt het internet dagelijks of bijna dagelijks, zo blijkt uit cijfers van onderzoeker Eurostat. Jongeren onder de 25 jaar zijn de meest intensieve gebruikers, 90 procent zit dagelijks op internet. Nederlans is daarmee koploper in Europa, gevolgd door Zweden, Denemarken en Luxemburg. Gemiddeld gaat van deze groep Europeanen de helft dagelijks het internet op, van de jongeren driekwart.

Glasvezel schromelijk overschat


De betekenis van glasvezel voor consumenten wordt schromelijk overschat, vooral door politici in Den Haag. Overheden moeten zich veel bescheidener opstellen en zeker geen financiële bemoeienis inbrengen.
Dat zei Chris Fonteijn,voorzitter van de toezichthouder Opta vanmorgen in zijn toespraak op het congres Telecom Time in het WTC in Rotterdam. "Glasvezel zou zo ongeveer het enige middel zijn om met breedband in de toekomst economische en maatschappelijk voordelen te behalen maar je ziet dat de supersnelle verbindingen vooral worden gebruikt om films, tv-series en muziek te downloaden en niet voor de veel beloofde nieuwe diensten", aldus Fonteijn.

woensdag 9 december 2009

Boer zoekt breedband



Op het platteland is is het maar behelpen. Kabel komt er niet en over koper kan niet altijd breedband geleverd worden. Hoe verder je van de telefooncentrale zit, hoe minder snel ADSL wordt en na 8 kilometer houdt het helemaal op. In een aantal landen vindt de overheid inmiddels dat breedband internettoegang een burgerrecht is, zoals aansluiting op de waterleiding, het elektriciteits- of telefoonnet. Eind volgend jaar moet iedereen in Duitsland en Finland 1 Mb kunnen krijgen.

maandag 7 december 2009

Deutsche Telecom moet glasvezelnet openstellen

Het hoogste Europese gerechtshof dwingt Deutsche Telekom om concurrenten toe te laten op het eigen glasvezelnetwerk. Volgens de Europese Commissie schept de uitspraak een belangrijk precedent.

De Europese Hoge Raad schaarde zich met deze uitspraak achter de Europese Commissie (EC) die het voormalige staatsbedrijf Deutsche Telekom in 2006 voor de rechter sleepte.

zaterdag 5 december 2009

Aantal DSL aansluitingen daalt

De Nederlandse breedbandmarkt is in het derde kwartaal met 0,8 procent gegroeid, ondanks een daling van 12.700 in het aantal DSL-aansluitingen. FTTH is met 12 procent tot 160.000 aansluitingen, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het is voor het eerst sinds het bestaan van DSL-diensten dat het aantal terugloopt.

vrijdag 4 december 2009

Veghel heft glas op glas

Het is niet zonder slag of stoot gegaan, geeft Francien van de Ven 'zonder schroom' toe. De aanleg van een eigen galsvezelnetwerk van en voor Veghelse ondernemers bleek een leerproces waarvoor ook het nodige leergeld is betaald.

Desondanks kon deze week het glas geheven worden op de oplevering van het net en het feit dat al 168 bedrijven zich erop hebben laten aansluiten.

Aanbieders Son en Breugel op een rij


Digitaal Buurthuis Son en Breugel houdt zondag 13 december van 19.00 tot 22.00 uur een multimediapresentatie onder de naam ‘Wat zijn de verschillen in het aanbod van de glasvezelproviders?’ in De Bongerd in Breugel. Meerdere providers bieden in Son en Breugel hun diensten aan over het bestaande glasvezelnetwerk. Digitaal Buurthuis Son en Breugel wil de inwoners van de gemeente een overzicht geven van de mogelijkheden waaruit zij kunnen kiezen.

donderdag 3 december 2009

Internetaanbieders leveren de geadverteerde snelheden niet

De breedbandproviders in Nederland leveren 60 procent van de snelheden waarmee de consument in advertenties lekker gemaakt wordt. Er wordt geadverteerd met snelheden die gemiddeld neerkomen op 14,9 Mbps.

De gemiddelde werkelijke downloadsnelheid ligt in ons land op 8,98 Mbps.  Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Nieuwe kabelproducten en de in het onderzoek meegenomen FTTH-aansluitingen brengen de gemiddelde downloadsnelheid, in vergelijking met vorig jaar omhoog.

woensdag 2 december 2009

Oprichtingsdiner markeert start Platform

Met een feestelijk Oprichtingsdiner in Den Haag is dinsdag het FttH Platform Nederland officieel van start gegaan. Het Platform wil de aanleg en het gebruik van glasvezel in Nederland stimuleren en mogelijke knelpunten wegnemen.

Na de aankondiging in september hebben zich inmiddels 37 organisaties en bedrijven aangesloten. Tijdens het Oprichtingsdiner voor participanten en gasten spraken ondermeer Benoît Felten (analist Yankee Group), Jos Hessels (Gedeputeerde Provincie Limburg) en Wim Deetman (voorzitter Raad van Advies) over het belang van glasvezel voor maatschappelijke en economische ontwikkeling.

woensdag 25 november 2009

Kabel sneller dan ADSL


De snelheid van het kabelinternetaanbod is het afgelopen jaar flink gestegen. De gemiddelde snelheid van het ADSL-aanbod blijft achter en is niet noemenswaardig toegenomen. De gemiddelde snelheid van download door kabelinternetters is nu ruim drie keer sneller dan via ADSL. Uploaden via de kabel gaat zelfs bijna vier keer sneller dan via ADSL. Dit blijkt uit de resultaten van een test die is uitgevoerd door iPingTest in opdracht van NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven.

zaterdag 21 november 2009

Geen opzegrecht na afknijpen UPC


UPC hoeft klanten die tijdelijk zijn afgeknepen niet de mogelijkheid te bieden de overeenkomst te ontbinden. Dat concludeert toezichthouder OPTA na onderzoek. Onder de Telecommunicatiewet moeten aanbieders hun klanten op de hoogte brengen van wijzigingen in de specificaties van abonnementen – en het recht op opzegging bieden. Alleen als er sprake is van een structurele beperking van de internetsnelheid, dan is dit een wijziging van de voorwaarden die in het nadeel is van de consument.

woensdag 18 november 2009

Geen glasvezel in Arnhem


De kans dat er in Arnhem een glasvezelkabelnet voor particulieren wordt aangelegd, is voorlopig verkeken. Provider XMS Net heeft zich teruggetrokken uit Arnhem. Het bedrijf heeft in Arnhem-Zuid en Arnhem-Noord pogingen gedaan voldoende deelnemers op de been te krijgen, maar dat is niet gelukt.

dinsdag 17 november 2009

Meer dan 3 miljoen internaansluitingen België


In België zijn er inmiddels 3,05 miljoen internetaansluitingen actief. Het aantal internetverbindingen is tijdens het derde kwartaal van dit jaar met 1,52 procent gestegen, waardoor de kaap van de 3 miljoen connecties kon worden gerond. Breedband vertegenwoordigt nu 97,41 procent van alle residentiële aansluitingen. Er blijven op dit ogenblik nog 65.175 inbellijnen actief.

Breedbandwinkel.nl volledig vernieuwd


Breedbandwinkel.nl -de op één na grootste site van Nederland voor het vergelijken van internetabonnementen- is vernieuwd. De update bestaat onder meer uit het toevoegen van visuele filters, die het vergelijken van abonnementen van internet, digitale televisie, telefonie en totaalpakketten vergemakkelijken. Binnenkort wordt in samenwerking met hostingprovider True ook een zelf ontwikkelde, volledig betrouwbare snelheidstest gelanceerd. Met deze snelheidstest kan de consument exact controleren hoe hoog zijn download- en uploadsnelheid in praktijk is. Bestaande snelheidstests blijken niet betrouwbaar voor internetabonnementen boven de 25 Mb, terwijl er al abonnementen van 120 Mb op de markt zijn.

vrijdag 13 november 2009

Partnership Eurofiber en NBA Services

Eurofiber  en NBA Services zijn partners geworden. NBA Services levert diensten voor (MPLS) IPVPN–netwerken, contact center service en hosting aan multinationals met een Nederlands hoofdkantoor. Het bedrijf kan zijn diensten nu ook gecombineerd aanbieden met de op glasvezel gebaseerde verbindingen van Eurofiber.

Daarmee is NBA Services in staat om zich naast het leveren van internationale VPN-netwerken nog meer te concentreren op het bieden van hoogwaardige lokale diensten. Danny Witschge, Managing Director van NBA Services licht de achtergrond van de samenwerking toe. “We zien dat de behoefte aan glasvezel toeneemt. Onze klanten en prospects vragen er regelmatig naar. De overeenkomst met Eurofiber maakt het ons mogelijk om goed op die toenemende vraag in te spelen. Als partners passen we prima bij elkaar omdat we ons allebei onafhankelijk opstellen. Daardoor zijn onze klanten volledig vrij in de keuze van zowel hun diensten als hun dienstenleveranciers”, zo luidt zijn commentaar.

donderdag 12 november 2009

Sevicewinkel OnsBrabantNet


Provider OnsBrabantNet (OBN) opent 13 november in de Noord-Brabantse gemeente Son en Breugel een winkel om abonnees te werven voor diensten over het FttH net van Glashart. OBN biedt voor 60 euro in de maand een pakket met analoge en digitale tv, vaste telefonie en 150/150 Mbps internettoegang. Wie voor 18 december overstapt, krijgt de installatie en de eerste twee maanden van het abonnement gratis.

maandag 9 november 2009

UPC gaat klant informeren over afknijpen

Kabelaar UPC gaat abonnees voortaan beter informeren over het afknijpen van downloadsnelheden, zo is het met de Consumentenbond overeengekomen. In augustus zorgde het afknijpbeleid van UPC voor grote ophef. Sindsdien werd het afknijpen door de provider stapsgewijs verminderd om er vervolgens op 15 september helemaal mee te stoppen. Als UPC in de toekomst toch weer start met afknijpen, dan komt er eerst een contractuele bepaling waarin het afknijpbeleid wordt vastgelegd.

woensdag 4 november 2009

Glasvezel in Boskant


Als zestig procent van de inwoners van Boskant een abonnement wil via het glasvezelnetwerk, gaat Glashart alsnog kabels leggen naar het Rooise kerkdorp. Glashart kwam eerder deze week uitleg geven tijdens een dorpsavond (IDOP) over de toekomstplannen voor Boskant.

dinsdag 3 november 2009

Reggefiber biedt excusus aan wegens gaslek


Reggefiber heeft maandagavond nog een keer haar excuses aangeboden aan de bewoners van woonzorgcentrum de Bouwmeester in Haaksbergen, zo meldt RTV Oost. In een paar maanden tijd moesten de bewoners twee keer hun huis verlaten door een gaslek. Bij de aanleg van glasvezel is kennelijk een leiding geraakt.

Afknijpen bij grieppandemie


De Amerikaanse regering overweegt het internetverkeer voor particulieren af te knijpen, om bij een eventuele grieppandemie het belangrijke internetdataverkeer voor te laten gaan. Kennelijk verwacht men dat zieken thuis massaal het internet zullen bevolken, dat daarvoor kennelijk onvoldoende capaciteit heeft. Wanneer grote aantallen mensen thuis zitten, is de kans op een netwerkverstopping groot: veel mensen zouden vanuit huis kunnen proberen te werken, terwijl andere zieken waarschijnlijk de tijd zullen stukslaan met bijvoorbeeld online games spelen of online video bekijken.

vrijdag 30 oktober 2009

Arnhem wil betere benutting glasvezel

Supersnel internet en ontelbare mogelijkheden om het wereldwijde web te benutten. Dat biedt internet per glasvezelkabel. Dave Aaldering, internetondernemer in Arnhem, vindt dat Arnhemse bedrijven daar zo snel mogelijk op een betaalbare manier van moeten kunnen profiteren. Hij heeft onlangs de eerste kilometer van het eigen glasvezelkabelnetwerk van Breedband Arnhem laten aanleggen.

Van het World Trade Center (WTC) bij het station naar het Arnhem Building aan de Oude Oeverstraat. Aaldering richt zich op het midden- en kleinbedrijf (MKB) omdat hij het onbestaanbaar vindt dat 'die markt domweg niet wordt bediend' door de grote telecombedrijven.

donderdag 29 oktober 2009

Siemon versnelt glasvezelmontage


Netwerkbekabelaar Siemon heeft met de XLR8 een systeem op de markt gebracht dat het mogelijk maakt met één enkele handeling glasvezelconnectoren af te monteren. Op deze manier bereikt Siemon een tijdwinst van zo’n 50 procent per connector op de gebruikelijke afmonteertijd. Met de XLR8 wordt het bovendien mogelijk een connector af te monteren zonder de stofkap van de connector af te halen. Op deze manier blijft de connector van de fabriek tot aan de afmontage onbevuild en onbeschadigd.

woensdag 28 oktober 2009

XiOphotonics behoort tot finalisten Young Technology Award


In theater Prismare in Enschede is donderdagavond 5 november voor de tweede keer de finale van de Young Technology Award voor veelbelovende technologiebedrijven in Overijssel. Een van de genomineerden is XiOphotonics, een dochterbedrijf van Lio­niX. Die produceert chips waarmee geen elektrici­teit maar licht kan wor­den vervoerd. Via deze chip in de stekker van een USB-kabel wordt data omgezet in licht dat met veel hogere snelheden (20-40- Gb/s) door glas­vezel kabel kan worden ‘gejaagd’ dan het geval is als data via koperka­bel wordt verzonden. Klanten zijn onder anderen leveranciers van kabels voor tele- en datacommunicatie en producenten van optische sensoren.

dinsdag 27 oktober 2009

KPN rolt glasvezel voorzichtig uit


Koninklijke KPN nv wil zijn glasvezelnetwerk uitrollen op regionaal niveau, en niet grootschalig in het hele land. Dat zei chief executive officer Ad Scheepbouwer dinsdag tijdens een toelichting op de derdekwartaalcijfers. "Wij zullen niet alle 6,7 mln huishoudens gaan aansluiten op glasvezel. We beginnen in de regio's waar veel vraag is. Het is voor de hand liggend dat dat de grootstedelijke gebieden zijn", aldus de bestuursvoorzitter.

LTE USB modem Samsung


Samsung en Ericsson melden dat een LTE USB-modem van Samsung het eerste modem is dat kan worden gebruikt in het netwerk van Ericsson. Daarmee is het het commercieel verkrijgbare LTE/4G product dat voldoet aan de '3GPP Release 8 March baseline'. Vooralsnog werkt het modem alleen in de omgeving Stockholm.

maandag 26 oktober 2009

Gemeente Almere uit glasvezelproject


De gemeente Almere wil het glasvezelnetwerk in een aantal wijken verkopen. Onder de naam Almere Fiber Pilot werden in 2003 de Staatsliedenwijk en Noorderplassen aangesloten op glasvezel. Ook bedrijven op verschillende industrieterreinen maken gebruik van het netwerk. De gemeente vindt het niet langer nodig om eigenaar te blijven van het proefproject.

vrijdag 23 oktober 2009

DSL modems krijgen ecologische opfrisbeurt


De DSL-technologie die Alcatel vijftien jaar geleden uitvond, krijgt een ecologische opfrisbeurt. Het probleem is enerzijds dat DSL-modems 24 uur per dag aanstaan (en stroom verbruiken), maar gemiddeld slechts vier uur per dag werken.

Anderzijds verbruiken de kastjes evenveel stroom om een HDTV-beeld van hoge kwaliteit door te geven, als om een ‘gewoon' tv-beeld door te geven. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. "Voor het eerste probleem hebben we een slaapstand ontwikkeld die de apparaatjes veel minder stroom gebruiken als ze niet gebruikt worden," zegt Stefaan Vanhastel van Alcatel Lucent.

donderdag 22 oktober 2009

Compuserve wordt Telfort


Compuserve staakt nog dit jaar al zijn activiteiten. Zowel de internet- als telefonie-activiteiten van het bedrijf worden ondergebracht bij Telfort. De provider heeft zijn klanten deze week geïnformeerd, maar lijkt nog wel nieuwe klanten te accepteren. Hoewel er op de website van Compuserve nog met geen woord wordt gerept over de plannen om de stekker er uit te trekken, heeft de provider zijn klanten inmiddels al wel een brief gestuurd over de wijzigingen.Compuserve biedt ADSL aan in Nederland.

Heel Soest op glasvezel


Als alles meezit, kan heel Soest volgend najaar op het glasvezelnetwerk zitten. Het bewonersinitiatief 'Soest op glasvezel' gaat zich hard maken om 1 januari genoeg aanmeldingen te hebben om te starten met voorbereidingen om de eerste wijken aan te sluiten. Voorwaarde is wel dat veertig procent van de huishoudens in een bepaald woongebied zich inschrijft. Anders ziet investeerder Reggefiber er geen brood in. De aansluiting is dan gratis. Soesters die later overstappen, betalen 350 euro aan aansluitkosten.

woensdag 21 oktober 2009

Lokale omroep Nijkerk mag op glasvezel

Na enige tijd bellen, praten en mailen heeft de lokale omroep voor Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen het voor elkaar: binnenkort zijn Nfm en Ntv op glasvezel te horen en zien. De omroep was bang steeds meer luisteraars en kijkers te verliezen naarmate zij het reguliere kabelnet vaker verruilen voor het glasvezelnetwerk.

Ziggo wil glas in Houten verjagen


Ziggo is deze maand een reclamecampagne in Houten begonnen voor zijn breedbanddiensten. Enkele maanden geleden maakte Reggefiber bekend Houten te gaan verglazen. Tele2 reageerde in september met de mededeling dat de gemeente Houten een prominente plek krijgt in de uitrol van het VDSL2-aanbod onder de noemer Fiberspeed. Kabelbedrijf Ziggo start nu een campagne om de Houtenaren op de kabel te houden of te krijgen.

dinsdag 20 oktober 2009

Breedbanddienst ASTRA heeft 50.000 abonnees


De internet breedbanddienst van ASTRA heeft deze maand het aantal van 50.000 abonnees overschreden. ASTRA2Connect heeft daarmee een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de begin 2007 gestarte internetdienst. ASTRA2Connect biedt snelheden aan met een download van 256 kbit/s tot en met 4,096 kbit/s met upload snelheden tot 360 kbit/s. Bovendien is ook telefoneren via het internet protocol via de satelliet (VoIP) mogelijk.

maandag 19 oktober 2009

Ziggo moet zich verantwoorden in TROS Radar


Afgelopen uitzending deed TROS Radar een oproep aan alle klanten van Ziggo om problemen te melden.  Binnen twee uur tijd kreeg de redactie van TROS Radar 1300 mailtjes binnen, een absoluut record. Vorig jaar besteedde Radar al twee keer aandacht aan de problemen rondom kabelmaatschappij Ziggo. De klachtenstroom leek opgedroogd, maar na de zomer stroomden de klachten wederom binnen. Om duidelijk te maken aan de directie van Ziggo dat het dit keer menens is, organiseerde Radar een heuse persconferentie. Echter dit keer waren het niet de media die vragen mochten stellen, maar de klanten van Ziggo. TROS Radar selecteerde ruim 100 klanten die vragen stellen mochten stellen aan de directie. In theater De Speelman te Baarn verzamelden klanten en medewerkers van Ziggo. Het kabelbedrijf zette een heus mobiel callcentre op, om de klachten van de klanten direct op te lossen. Een verslag is vanavond te zien om half negen.

Biddinghuizen mag het weer proberen

De bewoners van Swifterbant en Biddinghuizen krijgen in de laatste maanden van dit jaar weer de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een glasvezelabonnement. Als de 40 procent aansluitingen dan gehaald wordt komt er ook glasvezel in de beide dorpen. Burgemeester Aat de Jonge realiseert zich dat er voldoende draagvlak moet zijn voor een dergelijk netwerk. Maar hij zal er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen.

vrijdag 16 oktober 2009

'Internetaanbieders moeten afknijpen melden'

Internetaanbieders die downloadsnelheden bewust beperken, moeten dat altijd duidelijk melden. Dat stelt de Consumentenbond naar aanleiding van een rapport over netwerkneutraliteit, dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is opgesteld. In het rapport staat dat ongeveer eenderde van alle Nederlandse internetgebruikers te maken heeft met het fenomeen afknijpen. De bond pleit voor regels die internetaanbieders verplichten om transparant te zijn over het afknijpen.

Heel Deventer aan het glas


Voor het eind van dit jaar hebben alle huishoudens en bedrijven van Deventer een glasvezelverbinding. Losse boerderijen krijgen supersnel draadloos internet. Vol trots meldt wethouder en locoburgemeester Gosse Hiemstra dat zijn gemeente zichzelf binnenkort de trofee geeft van eerste volledig verglaasde stad van Nederland. En niet alleen de stad zelf, ook in de drie omliggende dorpen en buitengebieden is - waar mogelijk - glasvezel gelegd.

donderdag 15 oktober 2009

Glasvezelnetwerk Doetinchem stap dichterbij


De supersnelle internetverbinding via glasvezelnetwerk is voor ondernemers op industrieterrein Keppelseweg  in Doetinchem een stap dichterbij. Wethouder Otwin van Dijk en Bert Wiltink (voorzitter Stichting Parkmanagement Keppelseweg, SPBK) hebben hiertoe gezamenlijk de bruikleenovereenkomst ondertekend. Het uitgangspunt van het nieuwe glasvezelnetwerk is dat ondernemers de beschikking krijgen over een veilig open netwerk. Daarmee kunnen zij zelf bepalen welke diensten zij bij welke provider willen afnemen. In 2006 werd tijdens de revitalisatie van het bedrijventerrein Keppelseweg de eerste aanzet gedaan, middels aanleg van de benodigde buizenstructuur. De gemeente stelt het buizennetwerk om niet beschikbaar aan de parkmanagmentorganisatie SPBK. Kabelexploitanten kunnen gebruik maken van het buizennetwerk. De kosten voor het aanleggen van glasvezel zijn voor hen sterk gereduceerd.
Om het open netwerk daadwerkelijk te kunnen realiseren, zal SPBK de firma TReNT Glasvezel inschakelen. Dit bedrijf zal de buizenstructuur van de Keppelseweg koppelen aan het eigen netwerk. Voor elke ondernemer is vervolgens een glasvezelverbinding mogelijk naar een internetknooppunt (de Nederlands-Duitse Internet Exchange, NDIX). Via deze constructie ontstaat een open netwerk, waarbij infrastructuur en diensten gescheiden zijn. Dit heet ook wel het open breedband model. Kabelexploitanten en dienstenaanbieders kunnen hun bestaande infrastructuren aan het netwerk koppelen. Groot voordeel van deze glavezelverbinding is dat iedere gebruiker beschikking krijgt over een 100 Mb verbinding.

woensdag 14 oktober 2009

D66 wil glasvezel in kleine kernen Haarlemmermeer


Telecomaanbieder KPN en Reggefiber willen in Haarlemmermeer beginnen met het aanleggen van een glasvezelnetwerk. De gemeenteraad neemt daar donderdag een besluit over. D66 is blij met dit initiatief, alleen geven volgens de partij de afspraken die nu gemaakt zijn weinig zekerheid dat alle huizen in Haarlemmermeer, ook die in de kleinere kernen, ook echt worden aangesloten.