Ads Top

Glasvezelnetwerk Amersfoort open voor innovatie

Op 4 november hebben Reggefiber en gemeente Amersfoort een overeenkomst getekend waarbij het lokale glasvezelnetwerk van Amersfoort open wordt gesteld om de ontwikkeling van innovatieve breedbanddiensten te stimuleren. In het Branche Innovatiecontract van TNO en iMMovator zal Amersfoort daarom een belangrijke casus worden. De ervaringen uit deze overeenkomst moeten een leidraad vormen voor het opschalen naar nationale afspraken.
De openstelling van het glasvezelnetwerk in Amersfoort maakt de ontwikkeling van allerlei innovatieve breedbanddiensten mogelijk. De verbindingen zijn zéér betrouwbaar en veilig doordat ze volledig afgezonderd zijn van het publieke internet en zijn met name geschikt voor diensten die de volle bandbreedte van glasvezel nodig hebben of hoge garanties vergen. Basisscholen kunnen bijvoorbeeld experts op afstand in HD-kwaliteit op het digitale schoolbord krijgen. Voor creatieve ondernemers biedt een open glasvezelnetwerk ongekende nieuwe mogelijkheden om in netwerken samen te werken. Wonen en werken kunnen gecombineerd worden door het nieuwe werken in de cloud, zorg op afstand en beveiligingsdiensten.
Reggefiber is de eerste glasvezelaanbieder in Europa die een glasvezelnetwerk voor de consumentenmarkt volledig openstelt. Reggefiber stelt ook basisfaciliteiten, zoals een platform voor televisieapplicaties, beschikbaar. Zo kan iedereen eenvoudig zijn eigen televisiekanaal starten vanuit iedere locatie met een glasvezelaansluiting. Bijvoorbeeld als WijkTV nieuwskanaal of als themakanaal, zoals KerkTV of SeniorenTV.
IMMovator en TNO werken samen in het project Branche Innovatiecontract iMMovator om innovatieve MKB-bedrijven inzicht te geven in de kansen voor nieuwe diensten door technologische ontwikkelingen, standaarden en bewegingen op het gebied van Fiber to the Home. In een serie workshops die TNO en iMMovator in dit kader organiseren zal Amersfoort als casus dienen voor opschaling naar Nederland. De ervaringen, processen, standaarden en afspraken die hier worden gemaakt zullen door TNO en iMMovator gedeeld worden met de industrie en dienen als basis voor landelijke afspraken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.